Sportberichten


Plaatsing  
 
26-02-2009  

UEFA-voetbal, slagwapens en supporters


De in beslag genomen verzameling slagwapens
 

ENSCHEDE - Rond de UEFA-cup wedstrijd FC Twente - Olympique Marseille heeft de politie weer de nodige inzet moeten tonen om ongeregeldheden met 'supporters' in te tomen. Bij een buscontrole van een Franse bus met 'supporters' aan het Colosseum te Enschede nam de politie een ware verzameling van slagwapens in beslag die de zogenaamde sportliefhebbers in de bus bij zich hadden. Een 20-jarige 'supporter' uit Orleans was zo dom het slagwapen bij zich te dragen en werd gearresteerd.

In de Enschedese binnenstad was het tussen 14.30 uur en 16.00 uur zo onrustig dat de politie charges uitvoerde om de 'supporters' van beide clubs uit elkaar te houden. Vier Hollanders, drie Fransen en één Duitser werden aangehouden. Een Franse 'supporter' en een politieman werden bij de schermutselingen door een politiehond gebeten. Rond 16.00 uur was de politie het 'gedonder' zat en dreef de Franse 'supporters' de klaar staande bussen in om naar het 'uit-supportersvak' in de Grolsch Veste vervoerd te worden in plaats van linea-recta naar Marseille of het midden van de Afsluitdijk, om ze lopend naar huis te laten keren. In totaal werden rond de UEFA-wedstrijd 190 manschappen ingezet. Bekijk hier de foto's van RTV Oost.

FC Twente verloor na de 1-0 uitoverwinning, de thuiswedstrijd met 1-0 zodat na de verlenging - waarin niet werd gescoord - penalty's de uitkomst brachten en Olympique mag verder bekeren tegen Ajax.

Archief
Terug naar vorige pagina