21-02-2009

Heracles maatje te klein voor koploper AZ

ALMELO - Het Alkmaarse AZ heeft haar leidende positie in de Eredivisie versterkt door met 0-2 van Heracles Almelo te winnen. Topscorer Mounir El Hamdaoui zorgde voor de twee doelpunten en daarmee de drie punten voor AZ. Ragnar Klavan stond bij zijn nieuwe club AZ in de basis en werd in de door de supportersverenigingen van Heracles Almelo georganiseerde sfeeracties bedankt voor de inzet in de afgelopen jaren.

De eerste helft begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd. AZ was in het begin dichtbij een doelpunt van El Hamdaoui, maar zijn inzet werd door Birger Maertens van de lijn gehaald. Ricky van den Bergh was voor de Almeloërs verantwoordelijk voor een aantal schoten die door doelman Romero werden gepakt. Vanaf de 20ste minuut zakte het tempo en begonnen beide ploegen slordiger te spelen. Tot aan de 35ste minuut, toen de wedstrijd weer opleefde nadat Douglas en Everton Ramos da Silva van kant wisselden en direct gevaarlijk konden worden.

Gezien het spelbeeld en de geleverde strijd was een gelijkspel bij rust verdiend, maar na de rust was AZ de bovenliggende partij. El Hamdaoi scoorde na een snelle uitbraak in de 53ste minuut de 0-1. Heracles heeft daarna een aantal mogelijkheden gecreëerd maar deze werden niet benut. AZ kon nog via Pellè op 0-2 komen, maar hij schoof de bal - tot ieders ongeloof - naast het lege doel. Hierdoor bleef de wedstrijd tot op het laatste moment spannend. AZ 'schaakte' naar het eind van de wedstrijd door de bal zoveel mogelijk in bezit te houden. Schulmeister had de 1-1 voor het binnenschieten, maar hij schoot over. Heracles werd in de laatste minuut van de blessuretijd verrast door een counter van AZ. El Hamdaoi bracht AZ op 0-2 waardoor de wedstijd werd beslist.