15-02-2009

Groningen is Heracles de baas

Heracles weet niet te scoren.

GRONINGEN - FC Groningen is zondag thuis tegen Heracles Almelo voor de vijfde keer op rij ongeslagen gebleven in de eredivisie. De formatie van Ron Jans zegevierde met 2-0 en boekte zo zijn vierde overwinning. In de eerste helft zette Groningen in een tijdsbestek van vier minuten de eindstand op het bord. Groningen, dat tegen Heracles voor de vijfde maal op rij zijn doel schoon hield, kwam met een uitgespeelde aanval op voorsprong. Oud- Heraclied Gonzalo Garcia Garcia rondde een prima voorzet van Martijn Meerdink, de vervanger van Goran Lovre in de Groningse basisformatie, bij de eerste paal koel af (1-0). Drie minuten later tekende Marcus Berg na slecht verdedigen van de Almeloërs voor de 2-0. Het was zijn vijftiende seizoenstreffer. De Zweed kreeg via een speler van Heracles de bal voor de voeten, waarna Pieckenhagen op het verkeerde been stond. Na rust oefende Heracles nog flinke druk uit, maar had de ploeg de pech dat Ricky van den Bergh de lat trof en Kwame Quansah vlak voor tijd stuitte op keeper Luciano, waardoor FC Groningen, soms met kunst- en vliegwerk, voor de elfde keer dit seizoen de 'nul' vast hield.