07-02-2009

Heracles en NEC spelen gelijk in Almelo

^ Terwijl de linten in het rond vliegen, en rechts Vojtech Schulmeister zijn doelpunt viert, kan Ricky van den Bergh het niet laten om NEC-doelman Gábor Babos even een 'klopje' te geven.

ALMELO - Heracles heeft aan de thuiswedstrijd tegen het Nijmeegse NEC één punt overgehouden. Beide ploegen scoorden in Almelo een maal: 1-1. In de opstelling miste Heracles Mark-Jan Fledderus, die tegen Ajax geblesseerd raakte. Zijn plaats in het elftal werd overgenomen door Remon de Vries. Jan Wuytens stond na 2 wedstrijden gemist te hebben (ook door een blessure) weer in de basis.

NEC - een ploeg die gokt op de counter - liet Heracles tot de helft van de eerste helft het spel maken. Tot echt grote kansen kwam dat niet. Pas nadat doelman Gábor Babos van NEC in de fout ging bij een terugspeelbal werd de wedstrijd wat spannender. Ricky van den Bergh kon de bal echter nèt niet onderscheppen. Hierna begon het team van trainer Mario Been het spel wat meer naar zich toe te trekken. In de laatste minuut van de eerste helft – waarin Heracles zich al aan de thee waande – wist Tim Janssen uit het niets te scoren voor NEC en bracht daarmee de stand op 0-1.

Van de ploeg van Gert Heerkes werd dus in de tweede helft meer ‘power’ richting het doel van Babos verwacht. Daarin slaagden ze goed. Door meer aanvallers in te zetten kon Heracles voorin meer dreiging brengen. Vojtech Schulmeister verzilverde zijn schot (uit de draai op aangeven van Bas Dost) en bracht Heracles op gelijke hoogte. De wedstrijd duurde echter te kort om de Heracliden voorbij NEC te krijgen.