Heracles en Ajax delen punten na spektakel

AMSTERDAM – Heracles Almelo heeft in de Amsterdam Arena in een waar spektakel-wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Ajax. De ploeg van Gert Heerkes had lang kans om de 3 punten mee naar Almelo te nemen, maar mocht van geluk spreken dat het een punt meeneemt naar Almelo, nadat in de allerlaatste minuut een zuiver doelpunt van Ajax onterecht werd afgekeurd.

Vorige pagina
Ga naar pagina: 1 | 2 | 3

...maar ook Marco van Basten nog lang na zullen praten.

Gabri - Ajacied van de wedstrijd

Gert Heerkes:
"Groot compliment voor het gelijke spel bij Ajax. In het begin kregen wij 2x een 1-op-1 situatie waar we goed doorkwamen.
Daarna kwam ons plan uit om gesloten te voetballen. Na rust kwam de verwachte storm van Ajax. Het was alle hens aan dek bij de 2-2, maar we hebben ons plan ter uitvoering gebracht en gestreden als leeuwen. Ik ben zeer tevreden met een punt, alhoewel we met 0-2 voor stonden...maar we spelen wel tegen Ajax"

Ajax-Trainer Marco van Basten:
"Over deze wedstrijd zal nog lang worden nagepraat. We begonnen goed alleen we benutten onze kansen niet.
Na de 0-1 (afstandsschot Van den Bergh) ebde het vertrouwen in de ploeg weg. In de tweede helft zijn we anders
gaan spelen met 4 spelers voorin, en achterin 1-op-1. We kregen goede kansen die we helaas niet hebben benut.
Onze beloning hiervoor werd uit onze handen gepikt, waar wij hard voor hadden gewerkt.
Voor de scheidsrechter was het makkelijk om te informeren bij de 4de man, want hij had 5 seconden later kunnen horen
dat het een terecht doelpunt was. Het heeft veel impact op onze prestaties en de ranglijst."