17-01-2009

Boakye bezorgt Heracles punt in Den Haag

DEN HAAG - Emanuel Boakye heeft Heracles zaterdagavond in Den Haag tegen ADO aan een punt geholpen. De Almelose verdediger zorgde tien minuten voor tijd met een afstandsschot voor de 2-2. Dat was niet onverdiend, al had de thuisploeg het beste van het spel en de meeste kansen. In blessuretijd vond een ogenschijnlijk rake kopbal van invaller Vojtech Schulmeister, de 2-3, geen genade in de ogen van scheids- en grensrechter.ij rust was het 1-1 door treffers van Karim Soltani (ADO) en ex-Hagenaar Ricky van den Bergh. Debutant Timothy Derijck, deze week overgenomen van Feyenoord, maakte vlak na rust de 2-1. Zijn trainer André Wetzel keek toen al toe vanaf de tribune na aanmerkingen op de leiding van Ruud Bossen. De wedstrijd begon redelijk in evenwicht, ADO had meer balbezit en Heracles liet zich terugzakken. De voorsprong voor de Hagenezen kwam er na een assist van Richard Knopper, de ex-Ajacied legde af op Karim Soltani die vervolgens raak schoot. De gelijkmaker van Heracles liet niet lang op zich wachten, spits Bas Dost legde de bal terug op Ricky van den Bergh die vervolgens vanaf de zestien, de bal binnenschoot. De ploeg uit Den Haag kwam na de rust weer op voorsprong, nieuweling Timothy Derijck wist met een fraai schot de 2-1 aan te tekenen. Het antwoord van de Heraclieden liet wat lang op zich wachten. De gelijkmaker viel uiteindelijk wel voor Heracles. Een fantastisch schot van Emmanuel Boakye leverde de gelijkmaker op. Heracles mocht aanspraak maken op meer, maar de arbiter keurde een zuiver doelpunt ten onrechte af. De bal was de doellijn duidelijk gepasseerd maar het arbitrale trio was een andere mening toegedaan. Doelman Robert Swinkels haalde de inzet van Vojtech Schulmeister achter de doellijn vandaan.