27-12-2008

Heracles laat punten liggen tegen De Graafschap

De balende Overtoom met doelman Heijblok. Laatstgenoemde stond Almelo's succes vandaag in de weg.

ALMELO - Heracles Almelo is er niet in geslaagd om te winnen van De Graafschap. In een ijskoud Polman-stadion werd het 0-0. Na een verliespartij voor beide elftallen (De Graafschap verloor van Ajax met 6-0, en Heracles verloor van FC Volendam met 3-1) ‘wonnen’ beide partijen een punt. Bij Heracles ontbraken onder andere Ricky van den Bergh en Kwame Quansah, behorend tot de blessureboeg van 7 spelers.

De eerste helft begon de Graafschap wat feller tegen het wat slordig spelende Heracles. Bas Dost was een paar keer dichtbij een Almelo’s doelpunt, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Ook Schulmeister en Klavan troffen geen doel in kansrijke posities. Naar mate de wedstrijd vorderde ging het tempo omlaag wat het spel niet ten goede kwam. De Graafschap kreeg sporadisch kansen, maar doelman Pieckenhagen stond op zijn plaats.

De tweede helft begon met een offensief van Heracles, waarin het tempo veel hoger lag en er meer kansen werden gecreëerd. Helaas werden de kansen niet in doelpunten omgezet. Het leek er steeds meer op dat De Graafschap genoegen wilde nemen met één punt.
De wissel van Serdar Gökkaya (in het veld gekomen voor Vojtech Schulmeister) leverde direct gevaar op voor het doel; een mooie solo van hem werd helaas niet doeltreffend afgemaakt na een omhaal van Everton.

Heracles Almelo kan zich opmaken voor het volgende duel, wederom een strijd ‘onderin’ de eredivisie tegen ADO Den Haag.