07-12-2008

FC Twente zet Sparta ruim op zij

ENSCHEDE - FC Twente had zaterdagavond in de Grolsch Veste geen moeite met Sparta en stuurde de Rotterdamse ploeg met een dikke 6-2 nederlaag huiswaarts. Halverwege de eerste helft wist Perez de score te openen. Blaise N'Kufo knikte vervolgens een voorzet van Elia tegen de touwen en deed dat ook succesvol met de lange voorzet van Stam. Het eigen doelpunt vlak voor rust van Sparta-verdediger Slijngard gaf de Rotterammers vervolgens de nekslag. Na de 5-0 door Arnautovic nam FC Twente duidelijk gas terug. Poupon en Slot wisten in die fase de eer te redden, maar het laatste woord was aan FC Twente doordat Hersi met een doelpunt de eindscore op 6-2 wist te zetten. Blaise N'Kufo speelde voor Twente zijn honderdste wedstrijd op rij.