29-11-2008

Heracles mazzelend langs Willem II

ALMELO - Heracles Almelo heeft na een periode met zware tegenstanders eindelijk weer een overwinning behaald. In het eigen Polman-stadion werd Willem II met 1-0 verslagen, een goede prestatie van de Almeloërs tegen de huidige nummer 7 van de Eredivisie.

Heracles moest zich herpakken na de afstraffing in Eindhoven vorige week tegen PSV, waar het met 4-0 huiswaarts werd gestuurd. De laatste 5 wedstrijden had de ploeg van Gert Heerkes slechts één punt behaald.
Aan de kant van Willem II werd Frank DeMouge erg gemist. Demouge liep vorige week tegen zijn zoveelste gele kaart aan, waardoor een schorsing zijn deel werd en moest toezien hoe zijn ploeg de kansen niet afmaakte.

Heracles begon sterk aan de wedstrijd, wat tot slechts enkele kansen leidde van onder andere Everton. Aan de andere kant hoefde Martin Pieckenhagen pas in de 28ste minuut in actie te komen. Vlak voor rust leidde een vrije trap van Willem II tot billenknijp-moment. De buitenspelval van Heracles werd doorzien maar het schot werd recht op de uitgekomen Pieckenhagen afgevuurd.

De tweede helft leverde meer spanning op, waarin Willem II veel gevaarlijker werd. Pieckenhagen hield echter zijn doel schoon, wat hem achteraf de "Man of the Match" maakte. Heracles mag dan ook van mazzel spreken dat de dribbelende Klavan oog had voor Overtoom, die de bal beheerst langs doelman Aerts schoot.

Gezien het gehele wedstrijdbeeld was Willem II de meer gevaarlijke ploeg, maar Heracles had de 'mazzel' aan haar zijde.