08-11-2008

Heracles pakt punt maar verliest tegen Vitesse

Karim Bridji scheurt bij deze actie alle kniebanden van zijn rechterbeen.

ALMELO - Heracles Almelo en Vitesse hebben in Almelo de punten gedeeld. In een wisselvallige en geel-rijke wedstrijd bleef het in Almelo 0-0. Heracles was de grote verliezer; drie spelers moesten met blessures het veld verlaten.

In de eerste helft kreeg Heracles Almelo twee dompers te verwerken: beide buitenspelers raakte geblesseerd. Willy Overtoom raakte geblesseerd nadat Claudemir hem op de voet stapte; hij werd in de 24ste minuut gewisseld. Vlak nadat zijn vervanger Sebastiaan Steur Claudemir het veld in liep verstapte Darl Douglas zich na een sprint en greep naar zijn hamstring. Zijn vervanger Lukas Bajer betrad in de 27ste minuut het veld. De grootste kansen waren voor Vitesse, onder andere een bal op de lat. Sansoni schoof de bal van 4 meter afstand naast Pieckenhagen's doel.

De tweede helft maakte veel goed. Heracles kwam strijdender uit de kleedkamer en creëerde meer kansen. Een aantal uitbraken leverden echter niets op. Nadat Karim Bridji ernstig geblesseerd (alle kniebanden gescheurd) raakte, verhitte de gemoederen zich doordat de Vitesse-spelers het spel niet wilden stil leggen. Scheidsrechter Nijhuis uit Enschede werd hierdoor de gebeten hond. Zelfs toen aanvoerder Martin Pieckenhagen bij een vrije trap voor Vitesse verhaal wilde halen kreeg hij geel gepresenteerd.

Op het einde kreeg Heracles nog een vrije trap; Het schot van Everton over de grond belandde in de handen van Vitesse-doelman Rick van Velthuizen.