Sportberichten


Plaatsing  
 
19-01-2019  

Heracles nog in winterslaap, Groningen wint


De ex- Heraclieden Bruns, Bel Hassani en Te Wierik zorgden voor een Groningse revival! Gladon (onder) moest nog van de bank toekijken.
Terwijl de Almeloƫrs nog verdwaast ronddolen, beent Heracles-doelman Blaswich al woedend naar de kleedkamer (midden).
 

GRONINGEN – De winterstop is al jaren een probleem voor Heracles Almelo. Of men in Spanje overwintert of thuis zoals deze keer, het blijkt niet uit te maken. Fc Groningen was er op gebrand om van de bezoekers te winnen, zeker nu Thomas Bruns en Aliass Bel Hassani in het groen-wit hun opwachting maakten in de Euroborg tegen hun oude club Heracles. Tel daarbij Paul Gladon op de bank en Mike te Wierik als aanvoerder van de Groningers en het leek wel een onderlinge oefenwedstrijd voor alles wat Heracles is.
Trainer Wormuth had al in de aanloop laten weten dat niet alle spelers goed waren omgegaan met hun trainingsschema tijdens de vakantieweek. De Duitsers onder hen dan wel weer als positief plichtsbesef. Kortom de ‘kenner’ voorspelde dan ook een lastige uitwedstrijd en zij kregen gelijk.
Met Van Nieff in de basis voor de net teruggekeerde Osman wegens interlandverplichtingen, dos Santos in de spits en verder Drost en Czyborra in de basis, begon Wormuth met zijn zoveelste basis-elf. Groningen zette Bel Hassani en Bruns gelijk in de basis en trok vanaf het begin fel van leer. Heracles kreeg nauwelijks grip op het fanatiek strijdende Groningen dat gelijk ook al kansen kreeg. Warmerdam verzaakte en Mahi kwam alleen voor doelman Blaswich ten val. Pas in de 12de minuut dan toch de eerste treffer vanaf de penaltystip. Czyborra schijn teen abonnement te hebben op reflex bij gevaarlijke schoten en maakte hands.  Memisevic maakte geen fout en liet 1-0 noteren. Was Blaswich bij de penalty kansloos, daarna voorkwam hij meerdere keren een grotere achterstand. Duarte leek nog even voor een opleving te zorgen op slag van rust maar doelman Padt keerde in een uiterste reflex de kopbal van de Almeloër.

Na rust opnieuw een strijdend Groningen en een wanhopig naar vorm zoekend Heracles. Van Nieff, de gehele eerste helft geen bal geraakt, was al in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Osman om enige lijn in het spel van de Heraclieden te krijgen. Het was echter Blaswich die het meeste werk moest verrichten om de Almeloërs nog overeind te houden. Ook Peterson en Kuwas zouden het einde niet halen, vergeefs zoekende naar vorm. Het was Wierdenaar Bruns die het in het shirt van de tegenstander op zijn heupen kreeg. Met een fraaie krul liet hij Blaswich kansloos (2-0) en gaf hem vlak daarop nogmaals het nakijken (3-0). Daarmee stond ook de einduitslag op het scorebord tegen een machteloos Heracles.

‘Het was de slechtste wedstrijd van Heracles onder mijn leiding’, mokte trainer Wormuth nadien. Er zal dus uit een ander vaatje getapt moeten worden, want de puntendeling in de stand is niet groot. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het onder Jaap Stam opgeleefde PEC Zwolle. De Overijsselse derby zal de test zijn of de Heraclieden zijn ontwaakt uit hun winterslaapje.

FC Groningen - Heracles Almelo 3-0
(1-0)
Score: 12. Memisevic 1-0 (pen.), 74. Bruns 2-0, 78. Bruns 3-0
Scheidsrechter: Blom
geel: Zeefuik, Handwerker

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Bel Hassani, (59. Hrustic) Memisevic, Bruns (85. Van de Looi), Warmerdam, Sierhuis (67. Reis), Mahi
Heracles Almelo: Blaswich, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra,Merkel, Duarte, Dos Santos, Van Nieff, (46. Osman), Peterson (71. Dalmau), Kuwas (78. Konings)


Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina