28-07-2018

Wolkbreuk bepaald uitslag Heracles - Kasimpasa

Een wolkbreuk maakte een voortijdig einde aan de oefewedstrijd tussen Heracles Almelo en het Turkse Kasimpasa. Publiek en spelers renden naar 'drogere oorden'.
Twitterfoto: @Stan Waning

VRIEZENVEEN – Op het veld van DOS’37 in Vriezenveen speelde Heracles Almelo een oefenwedstrijd tegen het Turkse Kasimpasa dat eerder nog Fc Utrecht een 4-1 nederlaag bezorgde. In de eerste helft was Heracles spelend de bovenliggende partij gelet op een reeks van kansen die alle werden gemist door achtereenvolgens Rossmann en Pröpper met een onzuiver vizier en Dalmau die de bal tegen de Turkse keeper opschoot. Na een half uur opende Heracles de score via Petersson die bal binnen de zestien fraai in het Turkse doel krulde. Heracles kreeg meer kansen om afstand te nemen van de Turkse nummer 8 uit de hoogste divisie maar geen enkele werd benut. Hercales bleef drukken en dat werd uiteindelijk fataal vanwege een snelle uitbraak waarin Mbaye Diagne  de 1-1 liet aantekenen in buitenspelpositie. Het arbitrale trio reageerde niet op de Almelose protesten.
Na rust werd er heel wat gewisseld en was de aantrekkelijkheid er wel vanaf. Toen 10 minuten voor tijd ook nog eens een wolkbreuk losbarstte boven Vriezenveen, zette het publiek het op een lopen en floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Daarmee tevens de 1-1 eindstand bepalend.

Heracles - Kasimpasa 1-1
(1-1).
33. Peterson 1-0, 43. Mbaye Diagne 1-1.

OPSTELLING
Heracles Almelo 1e helft: Brouwer, Breukers, Rossmann, Pröpper, Czyborra, Van Nieff, Niemeijer, Osman, Kuwas, Dalmau, Peterson.