Sportberichten


Plaatsing  
 
16-05-2018  

Janis Blaswich van Borussia naar Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo is rond met Borussia Mönchengladbach betreffende de overstap van doelman Janis Blaswich naar de Almelose eredivisionist. Onderling waren Heracles Almelo en Blaswich het al eens over een driejarig  avontuur van de doelman op de Hollandse velden, waarbij Heracles een optie bedong voor een vierde seizoen. De 1.93 m. lange doelman stond  sinds juli 2008 bij Borussia Mönchengladbach onder contracten en werd in het seizoen 2015-2016 verhuurd aan Dynamo Dresden en het afgelopen seizoen aan Hansa Rostock waarvoor hij in 34 wedstrijden 3060 speelminuten maakte en 16 keer de nul hield.
Heracles Almelo kwam Blaswich op het spoor via oud-Heraclied Martin Pieckenhagen die vijf jaar voor de Almeloërs op doel stond en in 2011 zijn carrière in 2011 bij FSV Mainz 05 beëindigde.

Blaswich is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Technisch manager Mark-Jan Fledderus is verheugd met de komst van de doelman die Bram Castro ‘moet doen vergeten’: “Met Janis halen we een moderne keeper in huis. Naast goede reflexen op de doellijn is hij ook voetballend sterk. Hij bestrijkt een groot gebied buiten het doel en kan in de opbouw als extra man fungeren. We hebben hem lange tijd gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten.”
Ook Blaswich is verheugd met zijn Hollandse avontuur: ” De Eredivisie is een vooraanstaande Europese competitie waarin ik mijzelf kan bewijzen. De goede lijn van het afgelopen seizoen hoop ik bij Heracles Almelo door te trekken. Ik wil me verder ontwikkelen.”

Archief
Terug naar vorige pagina