Sportberichten


Plaatsing  
 
29-04-2018  

Utrecht laat langszij tegen jubilerend Heracles


Het 115-jarige Heracles liet ter gelegenheid clubicoon Everton Ramos da Silva overkomen uit Braziliƫ evenals de dit seizoen vertrokken Samuel Armenteros uit Amerika, Joey Pelupessi uit het Verenigd Koninkrijk en Justin Hoogma uit het Duitse Hoffenheim. Samen met de naar de KNVB 'getransfereerde' algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma hadden zij nog een fan-groet tegoed.
Na afloop van de laatste thuiswedstrijd in deze competitie werd ook publiekelijk afscheid genomen van Bram Castro (naar KV Mechelen), Paul Gladon (terug naar The Wolves), Roland Baas, Jaroslav Navratil, Kai Huisman, Gor Agbaljan, Renze Fij, en de trainers John Stegeman (naar Go Ahead Eagles) en Rob Alflen (naar Helmond Sport).

In de perskamer nam de verzamelde pers afscheid van Jan en Tiny van Tuyl. Zij waren gedurende 30 jaar bij Heracles het vaste gezicht voor de pers.
 

ALMELO – Fc Utrecht wist na het startsignaal van scheidsrechter Kevin Blom niet wat het overkwam met de pikstart van het jubilerende Heracles in het Polman Stadion. Nog in de eerste speelminuut werd door rechterverdediger Breukers de in het midden geposteerde Kuwas bereikt die vervolgens de bal in het net achter Utrecht-doelman Jensen deponeerde (1-).
Het 115-jarige Heracles was zonder echte spits van start gegaan met Kuwas in een vrije rol en Navratil en Peterson op de flanken. Dat verraste Fc Utrecht volkomen waardoor het centrale verdedigers-duo geen directe tegenstander had en liep te 'zwalken'.  Toen vervolgens ook nog de op pad gestuurde Navratil vanaf de achterlijn kon voorzetten, wist Peterson nog nipt die voorzet listig achterover te halen waardoor de goed doorgelopen Navratil de bal nog in de vierde speelminuut opnieuw in het net knalde. (2-0).
Fc Utrecht was compleet van slag en wist niet wat hen overkwam. De Heraclieden combineerden er in een hoog tempo lustig op los waarbij Niemeijer en Navratil nog kansjes kregen de voorsprong uit te bouwen. Het duurde een kwartier voordat de Utrechters meer grip op het spel kregen en aan aanvallen konden gaan denken. Het afstandsschot van Kliaber nipt over het doel van Castro was het eerste signaal dat de Urechters zich niet wilden laten afslachten. Het tweede gevaar voor Castro kwam uit een corner die Jansen goed inkopte, maar de naar KV Mechelen vertrekkende Bram Castro kreeg er op de doellijn nog zijn rechtervoet tegenaan. Ook Dumic probeerde het van afstand maar schoot over.  De stemming zat er dus goed in bij de rust in het Polman Stadion waar de Utrechtfans en Heraclesfans eensgezind vol leedvermaak de stand van zaken bij Vitesse-Fc Twente (1-0) bezongen.

Na rust joeg Fc Utrecht op de aansluitingstreffer door het middenveld te gaan beheersen. Klich probeerde het van afstand en miste het doel. Aan de andere kant schoot bij een uitval Peterson over de kruising. De oud-Utrechter zag even later ook doelman Jensen zijn inzet keren. Van de Kreek zorgde met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer (2-1). Het sein voor de Utrechters om nog meer druk te zetten. De Almelose defensie hield met kunst en vliegwerk lang stand maar moest vlak voor tijd toch toezien hoe Van der Maarel vanuit de kluts alsnog de Utrechters langszij bracht (2-2). De wissel van Osman voor Niemeijer in de negentigste speelminuut kan scheidend coach Stegeman in zijn persoonlijke aantekeningen bijschrijven als een overbodige. Osman zocht de frustratie nog in een vergeefs afstandsschot terwijl de combinatie met Peterson meer voor de hand lag.

Heracles Almelo - FC Utrecht 2-2 (2-0)
1-0 Kuwas (1), 2-0 Navratil (4), 2-1 Van de Streek (68), 2-2 Van der Maarel

Scheidsrechter: Blom


OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Van Hintum; Niemeijer (Osman/90), Leemhuis (Jakubiak/59), Monteiro; Kuwas (Gladon/79) en Peterson.
Fc Utrecht: Jensen, Klaiber, Dumic, Janssen, van der Maarel; Klich, Strieder (Kali/65), van de Streek; Emanuelson (Sow/81), Kerk en Dessers (Görtler/65).

Fotoreportage: Harry Broeze
klik hier

De door de spelers gedragen jubileumshirts worden geveild.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina