Sportberichten


Plaatsing  
 
01-04-2018  

Oranje Boven in Ronde van Vlaanderen

 

Van tevoren getipt als de grote kanshebber in de Ronde van Vlaanderen, maakte Nikki Terpstra (33) het volledig waar door solo over de meet te komen. Na 22 jaar (1986 –Adrie van der Poel) dus eindelijk weer eens een Nederlandse zege in de klassieker over de kasseien in het Vlaamse land.  
Al vroeg in de wedstrijd, na diverse valpartijen, ontstond er al een kopgroep met daarin o.a. de Deen Mads Pedersen, de winnaar van vorig jaar Philippe Gilbert en de Nederlanders  Pascal Eenkhoorn, Floris Gerts en Pim Ligthart.   
Gerts haakte af na 120 km koers en toen de echte kopmannen daarna de koers overnamen ging Terpstra er samen met Nibali en anderen er tussenuit op de Kruisberg in achtervolging op de kopgroep. Onder de volgers ook Dylan van Baarle en Ad Langeveld. Terpstra sleurde aan de kop van het veld, zag Nibali afhaken en ook Van Baarle en Langeveld op de Oude Kwaremont. Pedersen bleef nog even in het wiel maar moest uiteindelijk ook afhaken en werd tweede voor Gilbert, de ploeggenoot van Terpstra.

In de vrouwenkoers van de Ronde van Vlaanderen was het helemaal ‘Oranje Boven’ met de Zwolse Anna van der Breggen (27) als glorieuze solowinnares en landgenoten Amy Pieters en Annemiek van der Vleuten als tweede en derde.
Met nog 26 km te gaan begon Van der Breggen haar indrukwekkende solo op de Kruisberg en bleek ongenaakbaar.

Archief
Terug naar vorige pagina