17-01-2018

Heracles en Sheffield akkoord over Pelupessy

ALMELO – In de aanloop naar de wedstrijd tussen de beloften van Heracles Almelo en Feyenoord vanmiddag in het Polman Stadion werd bekend dat Heracles Almelo en Sheffield Wednesday een akkoord hebben bereikt over de transfer van Joey Pelupessy. De 24-jarige middenvelder moet nog wel zelf tot een akkoord komen met de club uit de Engelse Championship en is inmiddels afgereisd voor die besprekingen. Komt Pelepessy tot een salarisovereenstemming, wordt tevens de medische keuring uitgevoerd zodat de overstap snel kan worden afgerond.
Heracles wilde de transfer niet blokkeren vanwege de verdiensten van de Nijverdaller voor de club. Of Heracles nog dit transferblok een vervanger zoekt, is ongewis. In de ‘wandelgang’ gaat het gerucht dat  mogelijk Justin Hoogma wordt ‘losgeweekt’ bij FC Hoffenheim voor een huurperiode tot het einde van dit seizoen. Hier zou een voorkeur voor zijn omdat de vorig zomer verkaste Justin Hoogma snel weer inpasbaar zou zijn in het team van de Heraclieden.

Heracles - Feyenoord (beloften)
In de wedstrijd tussen de beloften van Heracles en Feijenoord met in de basis de van een blessure terugkerende Eric Bottegin, Ridgeciano Haps en Kevin Diks, kwam Heracles snel op stoom door doelpunten van Paul Gladon en Reuven Niemeijer in de vierde en zesde minuut. Beide doelpunten op aangeven van uitblinker Zeki Erkilinc die zelf fraai de 3-1 liet aantekenen nadat Dylan Vente de aansluitingstreffer scoorde. Paul Gladon zette al even fraai de Heraclieden nog voor rust op een 4-1 voorsprong.

Na rust sudderde de wedstrijd naar het einde. Dylan Vente kon in de 63e minuut nog wel zijn tweede teffer laten aantekenen via de strafschopstip, waardoor de eindstand op 4-2 kwam.

Heracles Almelo 2 - Feyenoord 2 //  4-2 (4-1)
3. Paul Gladon 1-0, 7. Reuven Niemeijer 2-0, 22. Wouter Burger 2-1, 25. Zeki Erkilinc 3-1, 39. Paul Gladon 4-1, 63. Dylan Vente 4-2.

Scheidsrechter: Van der Laan
Geel: Kai Huisman

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Gor Agbaljan (46. Ayadele Kwidama), Tim van de Berg, Roland Baas (73. Adelghani el Bachir), Stan Wonnink, Reuven Niemeijer, Kai Huisman, Sebastian Jakubiak (73. Redouan Taha el Idrissi), Jaroslav Navratil, Paul Gladon, Zeki Erkilinc.
Feyenoord 2: Justin Bijlow, Kevin Diks, Eric Botteghin, Noah Lewis, Ridgeciano Haps, Wouter Burger, Bilal Basacikoglu, Orkun Kökcü, Achraf el Bouchattaoui, Dylan Vente, Emil Hansson.