14-12-2017

Vermeij matchwinner tegen Sparta Rotterdam

ALMELO – Heracles-trainer John Stegeman gaf in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam de voorkeur aan Vermeij en liet spits Gladon op de bank. In de verdediging was het passen en meten gelet op de blessures en maakte Baas zijn debuut en Drost zijn rentree na een blessure maar wel als centrale verdediger.
Stegeman zal het niet betreurt hebben nu Vermeij in de slotfase alsnog de overwinning binnenhaalde voor de thuisclub die nu vier thuiswedstrijden op rij won maar in uitwedstrijden te vaak onderuit gaat.
Heracles Almelo had in de eerste helft het betere van het spel en kwam al snel op voorsprong toen de mee opgekomen Wuytens de vrije trap van Kuwas onberispelijk in het net achter doelman Kortsmit kopte. Sparta oogde onzeker, bleef veel achterin hangen en zag Vermeij, Niemeijer en Pelupessy opgelegde kansen missen om nog voor rust afstand te nemen.

Na de thee zette Sparta gelijk meer druk voorwaarts en dat betekende binnen een minuut de gelijkmaker door spits Proschwitz die de voorzet van Floranus van dichtbij binnen schoot. Doelman Castro bleek weer de sterke doelman die zijn mindere optreden in Alkmaartegen AZ achter zich had gelaten en behoede Heracles voor een achterstand bij pogingen van Brogno en Goodwin. Met noch een kwartier te gaan dan toch opnieuw voorsprong voor Heracles. De voor Peterson ingevallen Darri, ook terug van een blessure, kwam dreigend het doelgebied van Sparta in en legde de bal panklaar voor de inkomende Niemeijer die doelman Kortsmit geen kans gaf.
De euforie was van korte duur, want binnen een minuut kwam Sparta weer langszij toen Wuytens zijn directe opponent Proschwitz teveel ruimte gaf om de bal via de grond achter doelman castro te koppen.
De slotfase werd dus alles of niets voor beide ploegen. Sparta-trainerPastoor  bracht Spierings voor Breuer en Alhaft voor Goodwin terwijl Stegeman Gladon liet opdraven voor Niemeijer en Jakubiak voor Monteiro. Beiden hadden in 89e minuut hun aandeel in het bereiken van spits Vermeij die Heracles alsnog de winst bezorgde.

Trainer Stegeman toonde zich vooral tevreden over de vechtlust van zijn team en vond dat vooral in de eerste helft meer afstand genomen had moeten worden. ‘Tot het einde gingen beide voor de winst en zijn ze voor dit resultaat blijven knokken’, aldus Stegeman
Collega Pastoor was vooral ontevreden over de eerste helft maar vond op basis van de tweede helft dat zijn team meer verdiend had. ‘We verdedigden te naïef bij het derde doelpunt’, constateerde Pastoor spijtig.
Heracles nam door de winst weer wat ruimte en kroop voorbij Heerenveen op de ranglijst. Nodig ook, want er wachten opnieuw twee pittige uitwedstrijden op rij tegen Fc Utrecht en VVV Venlo.

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam 3-2 (1-0)
1-0 Wuytens (6), 1-1 Proschwitz (46), 2-1 Niemeijer (75), 2-2 Proschwitz (77), 3-2 Vermeij (89)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Fischer

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Niemeijer (Gladon/88), Pelupessy, Monteiro (Jakubiak/87); Kuwas, Vermeij, Peterson (Darri/63).
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Holst, Fischer, Breuer (Spierings/78), Floranus; Duarte, Sanusi (Brogno/46), Dougall; Proschwitz, Mühren, Goodwin (Alhaft/83).

Fotoreportage: Harry Broeze