02-12-2017

Heracles faalt in Tilburg tegen Willem II

TILBURG – Heracles  Almelo heeft nog niet veel geleerd van de nederlaag tegen ADO twee weken geleden. Maakte het vorige week wat goed met de winst op het bezoekende NAC, In Tilburg liet het zich opnieuw overlopen in het eerste halfuur van de wedstrijd. Zij het dat deze keer trainer Stegeman begon met een driemans-verdediging om Duarte als extra middenvelder te posteren voor een beoogd overwicht in aanvallende zin.

Die tactische vondst werd al snel gelogenstraft toen Willem II al binnen vier minuten het ‘gat’ in de verdediging vond en de Tilburgse topscorer Fran Sol met een fraai tikje achter het standbeen langs de zwart-witte defensielinie en doelman Castro het nakijken gaf (1-0).
Willem II rook bloed en bleef de aanval zoeken via de vrije ruimte en het kreeg kansen. Na bijna een kwartier viel de 2-0 toen Obeche de voorzet van rechts van Haye binnenkopte. Heracles kreeg geen grip op de wedstrijd en de Tilburgers zochten de genadeklap. Die viel amper 7 minuten later door opnieuw Obeche die op maat werd bediend door Sol die kinderlijk eenvoudig de bal kon veroveren van Monteiro. Het leek een debacle te worden voor rust, want Willem II kreeg kans op kans en ook oud- Heraclied Ben Rienstra zag zijn inzet nog tegen de paal belanden buiten bereik van Castro.
Beide teams gingen dus met 3-0 de rust in want de zeldzame aanvallen van Heracles maakten geen indruk.

Na rust kwam Stegeman met een dubbele wissel door Breukers alsnog in te brengen als vierde verdediger voor wat extra rust achterin en Vermeij als extra spits voor de hoge bal. Kuwas en Peterson werden als falende spitsen geofferd. Het bracht niet de kentering want ook in de tweede helft bleef Willem II de aanvallende ploeg en kreeg Heracles nauwelijks kansen. In de slotfase mocht Jakubiak debuteren en hij zorgde met een afstandsschot van zo’n 20 meter nog voor een persoonlijk succes en de eretreffer (3-1).
Met de uitwedstrijd tegen AZ voor de boeg derhalve een mislukt experiment maar ook een collectief falen waarbij vechtlust volkomen ontbrak.

Willem II - Heracles Almelo 3-1