Sportberichten


Plaatsing  
 
28-08-2017  

Armenteros tekent bij Benevento in serie A


Voor Samuel Armenteros begint het nieuwe seizoen niet bij Heracles Almelo maar bij Benevento Calcio in de Italiaanse Serie A.
Het logo van Benevento kenmerkt zich door de clubkleuren en een afbeelding van een 'heks op een bezemsteel'.
 

ALMELO/BENEVENTO – Heraclesspeler Samuel Armenteros heeft voor 3 jaar getekend bij de Italiaanse club Benevento Calcio. De nieuwe club van de Zweedse international promoveerde twee jaar op rij en komt voor het eerst in de geschiedenis uit in de Serie A.

Armenteros speelde bij Heracles van augustus 2009 tot de winterstop 2013 al eerder bij Heracles Almelo en werd toen verkocht aan de Belgische topclub Anderlecht. Daarna volgden huurperiodes bij Feyenoord en Willem II en één jaar Qarabag Agdam, voordat hij vorig seizoen transfervrij terugkeerde naar Heracles Almelo. Het werd het tot nu beste seizoen voor de Zweeds/Cubaanse spits als profvoetballer met 19 doelpunten op naam. Ook werd hij verkoren tot de Zweedse nationale selectie. Voor zijn thuisland speelde hij tevens in alle selecties onder de 21 jaar.
De 27-jarige Armenteros kon via zijn spelersmakelaar Rispect Sports Agency financieel een klapper maken, maar wilde perse in Europa blijven voetballen vanwege zijn selectie voor het nationale elftal.  Wat Heracles Almelo voor zijn topper ontving is onbekend, maar op de transfermarkt wordt een vraagprijs van 2,5 miljoen euro genoemd.  
In de Serie A komt Samuel Armenteros zijn oud- ploeggenoot bij Heracles, Robin Gosens ook weer tegen. Deze werd eerder deze zomer door Heracles verkocht aan Atalanta Bergamo.

Prestaties Heracles niet onopgemerkt gebleven
Dat Heracles Almelo telkens weer weet te presteren ondanks een bescheiden financieel budget, is het afgelopen seizoen ook doorgedrongen bij clubs in de rest van Europa. Telkens worden spelers nationaal verkocht en nu ook internationaal en dat levert de club aardig wat ‘centjes’ op, terwijl de club zich toch al sinds 2005 handhaaft in de eredivisie en sindsdien ook nog eens aardige klassementen heeft neergezet met  de voorronde in de Europa Laegue tegen het Portugese Fc Arouca in augustus 2016 als voorlopig hoogtepunt.


Dit jaar lijkt de uittocht echter wel erg groot gelet op onderstaande lijstje dat begon in de laatste winterstop met Tannane en het gratis de poort uitlopen van Te Wierik en Bruns:

1. Oussama Tannane - AS Saint-Etienne
2. Mike te Wierik – Fc Groningen (transfervrij)
3. Thomas Bruns – Vitesse (transfervrij)
4. Robin Gosens – Atalanta Bergamo (Serie A)
5. Justin Hoogma – Hoffenheim (Bundesliga)
6. Samuel Armenteros – Benevento Calcio (Serie A)
Nog belangstelling voor:
Joey Pelupessy – transfer naar Fc Utrecht net afgeketst
Brandly Kuwas – nog belangstelling van meerdere clubs

Archief
Terug naar vorige pagina