Sportberichten


Plaatsing  
 
21-07-2017  

Heracles contracteert verdediger Jeff Hardeveld

Aanleg verwarmd kunstgrasveld vordert

Nieuw verwarmd kunstgras en Jeff Hardeveld nieuwe aanwinst.
Foto's: Heracles Almelo en Fc Utrecht
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft overeenstemming bereikt met Jeff Hardeveld en zijn club Fc Utrecht voor een overstap naar de Heraclieden.
De 22-jarige verdediger kwam in Almelo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar overeen. "Met Jeff zijn we erin geslaagd een talentvolle verdediger aan ons te binden", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. "Hij kan als linksback spelen, maar kan ook als linker centrale verdediger uit de voeten. Precies de posities waar we nog versterking zochten."
Jeff Hardeveld werd geboren op 27 februari 1995 en speelde in zijn jeugd voor Vitesse Delft en Feyenoord. In Rotterdam maakte hij elf jaar deel uit van de jeugdopleiding. Bij FC Utrecht maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. De voormalig jeugdinternational (Oranje-18 en -19 en Jong Oranje) speelde 25 Eredivisieduels waarin hij 1 keer scoorde. Namens Jong FC Utrecht kwam Hardeveld tot 20 optredens in de Jupiler League (2 treffers).
Jeff Hardeveld: "Ik wil graag weer veel gaan spelen in de Eredivisie, het zou mooi zijn als dit bij Heracles Almelo lukt. Ik heb fijne gesprekken gehad en ook het stadion gezien. Het ziet er allemaal goed en professioneel uit. Ik heb met een aantal mensen gesproken, waaronder Kristoffer Peterson. Ook hij was heel positief."

Verwarmd kunstgrasveld
In het Polman Stadion is na enige vertraging gisteren ook begonnen met het ‘inleggen’ van het nieuwste kunstgras van producent Koninklijke TenCate, de GreenFields MX ‘Elite’. De voormalige hoofdsponsor draagt voor een belangrijk deel bij in de kosten. Dat doen ook veel andere bedrijven bij de aanleg van de veldverwarming. Veelal in natura, want de aanleg is een kostbaar project. Die uitvoering werd gekoppeld aan de werkzaamheden van de aanleg van het nieuwe kunstgras. Leveranciersproblemen van onderdelen van de technische installatie zorgden voor enige vertraging en ook moest nog een verwarmingselement worden vervangen omdat deze tijdens de werkzaamheden beschadigd raakte.
Het hele veld ging dus op zijn kop voor het aanleggen van kabelgoten en honderden strengen verwarmingselementen onder de laag lava, dat juist veel regenwater kan opnemen.  
Elk verwarmingselement heeft een stroomverbruik van 3.500 watt per uur. In totaal zo’n 1,5 megawatt voor het hele veld en dat paste nog net op het transformatorhuis bij het stadion. Het elektragebruik is dus enorm wanneer de verwarming wordt ingeschakeld en de kosten navenant, maar altijd nog voordeliger dan een gasgestookte installatie. De veldverwarming zal derhalve alleen maar worden ingeschakeld bij noodzaak.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina