Sportberichten


Plaatsing  
 
01-06-2017  

Huntelaar terug bij Ajax

‘Ik kom hier niet om af te bouwen´
 

AMSTERDAM – Klaas-Jan Huntelaar draagt het komende seizoen weer de kleuren van Ajax Amsterdam. De 33-jarige spits tekende vandaag een contract voor één seizoen en vertrok transfervrij bij Schalke ’04. ,,Het is geen geheim dat Ajax mijn club is'', zegt hij op de clubsite van Ajax. ,,Dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer. Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen.''
Daarmee verkondigt de Achterhoeker dat hij volop de strijd aan gaat met spits Kasper Dolberg voor een plekje in de hoofdmacht. ,,Ik heb met Ajax bekers gewonnen, maar niet de landstitel. Het doel is om aan het eind van het seizoen, samen met de rest van het team die schaal in handen te hebben'', aldus de nog immer ambitieuze veel scorende spits wiens profcarrière begon bij de jeugd van PSV en vervolgens via De Graafschap, AGOVV, Sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan om via  7 jaar Schalke ’04 weer bij Ajax te belanden. Huntelaar speelde tot nu 76 interlands waarin hij 42 keer scoorde. Bij Ajax wordt Huntelaar verenigd met trainer Peter Bosz die in 2003 Huntelaar al mee maakte bij een minder succesvol verlopen seizoen als trainer bij De Graafschap.

Manager Marc Overmars is blij dat hij Huntelaar heeft weten vast te leggen. ‘We spelen per seizoen zo’n 60 wedstrijden en dan heb je twee spitsen nodig’, aldus de Gelderlander. Overmars vult daarmee het gat in dat Traoré achterlaat na zijn terugkeer naar Chelsea.

Archief
Terug naar vorige pagina