Sportberichten


Plaatsing  
 
22-04-2017  

Armenteros schiet Heracles naar zege in Zwolle


Armenteros was tegen PEC het goudhaantje.
Lerin Duarte maakte na blessureleed weer wat minuutjes.
 

ZWOLLE – Voor zowel PEC als Heracles was de Overijsselse derby in de slotfase van de competitie een belangrijke. PEC heeft punten nodig om veilig te zijn en Heracles om op koers te blijven voor de Play Offs om Europees voetbal. Het was Heracles dat de volle winst pakte dankzij twee kansen en evenzoveel doelpunten voor topscorer Armenteros. Van den Pavert tekende direct na zijn invalbeurt voor de enige Zwolse tegentreffer.

De derby begon aftastend met een zenuwachtig PEC. De eerste doelpoging was voor de Almeloërs. Aanvoerder Bruns schoot de vrije trap echter in handen van doelman Van der Hart. Bruns zorgde ookvoor schrik bij zijn eigen doelman door fout terug te spelen. Brock-Madsen prikte de bal langs de uitlopende Castro maar ook net aan de verkeerde kant van de paal. De tweede Zwolse kans was voor Menig maar ook hij vond het doel niet. Heracles stelde daar een kopbalvan Niemeijer tegenover uit een voorzet van Gosens maar de Oldenzaler zocht het doel iets te hoog. Voor de rust werd er dus niet gescoord.

Na rust kreeg Menig de eerste kans voor de Zwollenaren. Hij schoot voorlangs het doel van Castro. Heracles had het betere van het spel en dat vertaalde zich in kansen voor Breukers die in het zijnet schoot en in mindere mate voor Armenteros die Van der Hart op zijn post vond. Toch opende hij even later de score toen Stevenson zijn mannetje voorbij ging en vanaf de achterlijn op maat voorzette. Armenteros tikte beheerst in (0-1).
PEC zocht daarna meer de aanval maar Heracles bleef verdedigend overeind en zocht de omschakeling. Dat lukte toen Nijland strandde op Castro en die bediende Darri die Armenteros meteen de diepte in stuurde om op te stomen naar het Zwolse doel. Armenteros liet Van der Hart kansloos en liet zijn 18e seizoenstreffer aantekenen.
PEC wist zich verslagen en ging met de moed der wanhoop meer en meer opportunistisch spelen. Het leidde tot een corner en de tegentreffer van de net ingevallen Van der Pavert die vrij kon inkoppen.
De slotminuten werden daarom nog hectisch, maar de Heraclieden gaven de zege niet meer uit handen.

Trainer John Stegeman was blij met de punten maar minder tevreden over het spel. “De opbouw was in de eerste helft goed maar in de eindfase creëren wij niets. Na de tweede treffer hebben wij juist niet meer gevoetbald. Al met al met ik blij met de punten, maar het spel moet constanter.”
Trainer Ron Jans baalde door de nederlaag tegen Heracles. Na het verlies van Fc Groningen had hij juist de druk wat opgevoerd om tegen Heracles te vlammen. “Dit was een goed moment om de puntentegen Heracles te pakken. Nu moet dat tegen Sc Heerenveen. Je moet wel durven voetballen. Wie dat niet durft moet zich maar melden anders hebben ze een probleem met mij.”

Zondag 7 mei speelt Heracles om 14.30 uur de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Een week later wacht Feijenoord in De Kuip.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-2 (0-0)
0-1 Armenteros (55), 0-2 Armenteros (80), 1-2 Van de Pavert (86)

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Holla, Peterson

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Bouy (Van de Pavert/85), Schenkeveld; Saymak (Thomas/65), Holla, Warmerdam; Ehizibue (Nijland/65), Brock-Madsen, Menig.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens (Droste/64); Niemeijer (Duarte/81), Pelupessy, Bruns; Kuwas, Armenteros, Peterson (Darri/78).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Archief
Terug naar vorige pagina