Sportberichten


Plaatsing  
 
21-04-2017  

Heracles moet flink aan de bak tegen PEC


Leo Koopman en Joop Schuman (rechts), de topscorers aller tijden van PEC en Heracles. Koopman maakte van 1957 tot 1966 in de Tweede Divisie 128 doelpunten voor PEC. Joop Schuman maakte er van 1957 tot 1964 voor Heracles 175 in 175 wedstrijden(1 op 1) in de Tweede Divisie, Eerste Divisie en Ere Divisie hetgeen een absoluut Nederlands record is in het betaalde voetbal. Zijn seizoensrecord (en nog steeds nationaal record) staat op 44 (Eerste Divisie). Heracles haalde de Zwollenaar na een jaar weg bij Preussen Münster. Het jaar daarvoor had hij PEC geholpen voor promotie naar de Tweede Divisie met 21 doelpunten in het seizoen '55/'56. In 1964 keerde hij terug bij PEC waar hij nog 25 keer scoorde en de clubteller op 109 staat voordat hij in 1967 stopte met voetballen. Joop Schuman overleed op 13 september 2003 in het Sophia (nu Isala) Ziekenhuis te Zwolle. In Almelo is een tribune naar hem vernoemd.
 

ALMELO - Heracles Almelo zal zaterdagavond in Zwolle van PEC moeten winnen om de negende plek op de ranglijst vast te houden. Naaste concurrent voor de Play Offs Fc Groningen speelt namelijk een uur later in Deventer tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles.
Bij de Almeloërs zijn Lerin Duarte en Wout Droste na blessures weer wedstrijdfit, maar trainer Stegeman doet nog geen beroep op hen in de basis. Wel zitten zij op de bank.

De recentere historie tussen PEC en Heracles is een korte. Sinds 2012 kwamen de clubs vier keer tegen elkaar uit. Het eerste duel werd met 3-0 door de Heraclieden gewonnen. De tweede wedstrijd werd 1-1 gelijk. Daarna volgde verlies voor de Almeloërs met 2-4 en de meest recente wedstrijd werd wederom 1-1. De teams zijn dus aardig aan elkaar gewaagd qua uitslagen. De Zwollenaren zitten de laatste tijd in een dip en Heracles zou in goede doen moeten kunnen winnen. Het is noodzaak voor de Play Offs om Europees voetbal waar de Zwollenaren geen kans meer op maken. Zij kijken juist naar de achtervolgers, want qua punten komen de achtervolgers heel dichtbij met mogelijk nacompetitie om degradatie. Alle ingediënten dus voor veel inzet van beide kanten in de wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter Makkelie die om 19.45 uur fluit voor het begin. 

Archief
Terug naar vorige pagina