05-03-2017

Slap Heracles in Nijmegen onderuit tegen NEC

NIJMEGEN – Een weinig geïnspireerd Heracles Almelo liep zondag in een druillerig de Goffert tegen de zesde nederlaag op in de laatste acht uitwedstrijden. De Heraclieden kunnen na de 3-1 nederlaag weer het oog richten op de achtervolgers die op Roda JC na welpunten pakten.

NEC begon voor 11.700 toeschouwers fanatiek en zette Heracles meteen onder druk. Het was aan doelman Castro te danken dat Groeneveld zijn kansen niet kon verzilveren. Toch kwam Heracles na bijna een kwartier op voorsprong toen scheidsrechter Van Boekel Formitschow bestrafte voor het vasthouden van Kuwas. Spits Armenteros mocht aanleggen vanaf de stip voor zijn dertiende doelpunt van de competitie. Werd de eerste poging teruggefloten door te snel inkomende Nijmegenaren, ook bij de tweede poging behield Armenteros het hoofdkoel  en gaf doelman Delle het nakijken. (0-1)

NEC antwoordde met een tweede offensief tegen het slap spelende Heracles. Von Haacke schoot een voorzet van Heinloth in en zag zijn schot via de knie van Te Wierik achter de kansloze Castro in het net belanden (1-1).  De Duitser zorgde voor rust ook nog voor een Nijmeegse voorsprong toen hij vanaf de zestien hard doeltreffend inschoot. (2-1). Castro zorgde er vervolgens voor dat de wedstrijd al niet voor rust gespeeld was door opnieuw een inzet van Groeneveld onschadelijk te maken. De enige Almelose poging voor rust kwam van de voet van Darri maar doelman Delle stond op zijn post.

Na rust offerde trainer Stegeman de falende Droste, zette Pröpper centraal achterin en schoof Te Wierik naar de positie van Droste die in de kleedkamer achterbleef. De wissel moest meer rust brengen in de defensie van de Heraclieden. Toch bleef het geïnspireerd spelende NEC de boventoon voeren. Rayhi zag in de derde minuut na rust dat Castro ook zijn inzet onschadelijk maakte. Heracles kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Te Wierik zag zijn schot via een Nijmeegs been over de achterlijn verdwijnen en Kuwas deponeerde de corner op de lat van doelman Delle maar de rebound leverde niets op.
Het was NEC dat opnieuw scoorde, zij het dat Hoogma een handje hielp door de vrije trap van Von Haacke achter zijn eigen doelman te koppen.(3-1) Daarmee was in feite de wedstrijd gespeeld omdat Heracles nauwelijks kansen creerde. Alleen Gosens zorgde nog voor enige opwinding door heel fraai een voorzet ineens in te schieten maar Van Boekel floot de treffer terug wegens buitenspel.

Aan Stegeman de taak om zijn team weer op het goede spoor te zetten voor de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 11 maart tegen het goed presterende Fc Utrecht.

N.E.C. – Heracles Almelo 3-1
(2-1)
15.Samuel Armenteros 0-1, 26.Julian von Haacke 1-1. 33.Michael Heinloth 2-1, 69.Wojciech Golla 3-1

Scheidsrechter: Van Boekel
Fomitschow, Breinburg (NEC Nijmegen) Gosens, Kuwas (Heracles Almelo).

OPSTELLINGEN
N.E.C.: Joris Delle, Michael Heinloth, Robin Buwalda, Dario Dumic, Wojciech Golla, André Fortmitschow (25.Lorenzo Burnet), Julian von Haacke (86.Jairo Blikel), Ali Messaoud, Gregor Breinburg, Arnaut Groeneveld (65.Ferdi Kadioglu) en Mohamed Rayhi.
Heracles Almelo: Bram Castro, Wout Droste (46.Robin Pröpper), Mike te Wierik, Justin Hoogma, Robin Gosens, Thomas Bruns (71.Reuven Niemeijer), Joey Pelupessy, Brandley Kuwas, Brahim Darri, Samuel Armenteros en Kristoffer Peterson (77.Jaroslav Navratil).

Fotoreportage: Harry Broeze