Sportberichten


Plaatsing  
 
18-02-2017  

Heracles bindt Excelsior aan de zegekar

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft zaterdagavond met 4-0 afstand genomen van Excelsior Roterdam dat dik een uur met 10 man moest spelen door het wegzenden van Jurgen Mattheij met 2 keer een gele kaart.

Trainer Stegeman begon met Mike te Wierik als rechterverdediger voor de niet geheel fitte Droste en met Robin Pröpper naast Hoogma in het centrum.
De Kralingers begonnen goed aan de wedstrijd en hielden de Heraclieden aardig achterin. Doelman Castro moest enkele keren ingrijpen om zijn team te behoeden voor een achterstand. De kentering kwam nadat Mattheij tegen zijn tweede kaart opliep door twee keer onreglementair Armenteros af te stoppen. Heracles kroop uit haar schulp en zocht meer en meer de aanval. De Kralingers lieten het afweten op vechtlust waardoor Heracles steeds beter in het spel kwam. Toch moesten de 9.322 toeschouwers nog bijna tot de rust wachten voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Oud- Excelsior speler Brandley Kuwas schoot van dichtbij een voorzet tegen de lat en wist de terugkomende bal alsnog in het doel te tikken.

Na rust ook een te mak Excelsior waardoor het overwicht van Heracles zich meer en meer aftekende. Aanvoerder Thomas Bruns strooide met passes maar tekende na een driehoekje zelf voor de 2-0. Daarna een fraaie assist op de opkomende Mike te Wierik die de bal direct op de slof nam en doelman Hahn kansloos liet. Het waren de eerste treffers van het seizoen voor Bruns en Te Wierik. De slottreffer was voor de hardwerkende Kristoffer Peterson nadat Bruns diagonaal over ver de uitgeweken Armenteros bereikte. Hij gaf een voorzet op maat zodat Peterson keurig kon afwerken tot 4-0. In de slotfase mocht Van den Berg nog zijn debuut maken voor de licht aangeslagen Gosens.

Commentaren:
Van der Gaag vond dat zijn team zichzelf een slechte dienst had bewezen. ‘We waren in het begin goed aan de bal, deelden prikjes uit totdat de tweede gele kaart viel en met 10 man verder moesten. In deze fase van de competitie is strijd nodig. Dat was er niet en we hebben vandaag niets uitgestraald en al zeker niet nadat we in ondertal kwamen.’
Stegeman: ‘We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht. Speelden in het begin teveel achteruiten toonden te weinig durf en dan wordt het matig. Nadat we in overtal kwamen, begon de kentering. Scoorden er vier met een paar mooie aanvallen, maar het nog meer gekund. Hopelijk kunnen we nu wat meer naar boven kijken.’

Heracles pakte in de laatste drie wedstrijden zeven punten. Een score waar vooraf voor getekend zou zijn. Na twee wedstrijden thuis op rij volgen nu twee uitwedstrijden. De eerste tegen Ajax dat nog knokt om het kampioenschap en het tweede uitduel tegen het altijd lastige NEC in Nijmegen. Op 11 maart is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. 
    

Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam 4-0
(1-0).
Score: : 42. Kuwas 1-0, 58. Bruns 2-0, 66. Te Wierik 3-0, 84. Peterson 4-0.

Scheidsrechter: Mulder

geel: Mattheij 2x, Bruins, Pröpper

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik (72. Droste), Pröpper, Hoogma, Gosens (87. Van de Berg), Bruns, Pelupessy (68. Darri), Van Ooijen, Kuwas, Armenteros, Peterson.
Excelsior Rotterdam: Hahn, Karami, Mattheij, De Wijs, Kuipers, Faik, Bruins, Koolwijk, Elbers (71. Fortes), Hasselbaink (79. Van Duinen), Ondaan.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina