11-02-2017

Eurosped en SetUp verliezen in slot competitie

Eurosped Almelo en Set Up'65 zijn de Twentse vertegenwoordigers in de kampioenspoule om het nationale kampioenschap volleybal.

De afsluitende wedstrijd in de reguliere competitie van de eredivisie volleybal bij de vrouwen leverde de Twentse vertegenwoordigers Eurosped Almelo en SetUp’65 beide een nederlaag op. Beide clubs hadden zich al geplaatst voor de kampioenspool waarin Set Up’65 als tweede in de reguliere competitie met 4 punten begint en Eurosped als zesde geplaatste met nul.

In Gennip ging Eurosped tegen Flynth Flamingo’s onderuit met 3-0 in sets. De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen leken in de eerste set nog een vroege achterstand weg te werken, maar kwamen in de slotfase tekort. Ook in de tweede en derde set kwam het Almelose team niet op drift, zodat  de Flamingo’s een 3-0 overwinning konden laten bijschrijven.

Flynth Flamingo's Activia - Eurosped Almelo 3-0

Sets: 25-22, 25-21, 25-20
Scores Eurosped: Kullerkann 17, Makken 9, Hofsté 7, Kamphuis 4, Koebrugge 4, Haar 1, Jansen 1.

In Zwolle ging Set Up’65 in vijf sets verrassend onderuit tegen Regio Zwolle Volleybal dat zich niet wist te plaatsen voor de kampioenspool. De eerste set werd nog een afgetekende 18-25 overwinning en ook de derde set was met 23-25 voor de Ootmarsumse ploeg van coach Abchir. Het Zwolse team won de tweede en vierde set en pakte de volle winst in de Tiebreak.

Regio Zwolle Volleybal - Springendal Set-Up'65 3-2

Sets: 18-25, 25-23, 23-25, 25-23, 15-8
Scores Set-Up'65: I. Oude Luttikhuis 21, Wolt 19, C. Oude Luttikhuis 10, Giesselink 6, Engbers-Hollink 6, Von Piekartz 3, Baasdam 2.

De poule om het nationale kampioenschap begint over twee weken.
De andere geplaatste teams zijn lijstaanvoerder Sliedrecht Sport dat onlangs Eurosped als natianale bekerhouder onttroonde, de kampioen van vorig seizoen VC Sneek, Flynth Flamingo's en Coolen Alterno.