11-02-2017

Heracles poetst 0-2 achterstand weg tegen Roda

ALMELO – De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Roda JC hing eerder op de dag aan een zijden draadje door een grote stroomstoring die de helft van de stad parten speelde, maar scheidsrechter Kuipers kon om 18.30 uur gewoon het startsignaal geven omdat die stroomstoring op tijd verholpen werd. In het niet al te hoog staande duel wist Heracles Almelo in de eindfase alsnog  een gelijkspel uit het vuur te slepen via twee doelpunten van topscorer Armenteros.

In de eerste helft een matig spelbeeld met veel balbezit voor de Almeloërs en een achterin hangend Roda dat loerde op de counter. Doelman Castro stond gewoon op doel na het seponeren van de rode kaart van vorige week tegen Willem II en op linksvoor een actieve Peterson omdat coach Stegeman Darri op de bank liet beginnen.
De eerste doelrijpe kans kwam voor Bruns na goed werk van Peterson maar de aanvoerder schoot over het doel van Van Leer. De tweede kans was voor Gosens die de pass van Hoogma oppikte maar hard voorlangs schoot. Armenteros kwam net daarvoor lengte te kort om een voorzet van Te Wierik af te ronden. Kort voor rust opnieuw Gosens na fraai voorwerk van Kuwas maar de Duitser zocht het Limburgse doel veel te hoog. Roda kreeg op slag van rust haar eerste kans toen Werker een corner inkopte, maar Bruns stond op de goede plek naast Castro en werkte de bal uit het doelgebied.

Na rust zagen 10.457 verkleumde toeschouwers hoe Roda het baken verzette door meer druk naar voren uit te oefenen. El Makrini en Paulissen misten het doel van Castro. Na een kwartier wist Bruns over links Peterson te bereiken maar diens schot miste zuiverheid en Kuwas zag daarna zijn inzet via het been van Ananou en de paal naast het doel van de Limburgers belanden.
Het waren de Limburgers die het eerst doel troffen. Paulissen schoot van afstand en via het been van Hoogma werd doelman Castro opeens kansloos. Kort daarna leek Roda op rozen te zitten toen Van Hyfte een afgeslagen bal op de wreef nam en Castro kansloos liet. Schahin kon vervolgens de wedstrijd op slot gooien, maar mistte alleen voor Castro. Het cruciale duel om de punten leek voor Heracles verloren maar coach Stegeman offerde Drost voor Darri om meer voorwaarts te voetballen en bracht Pröpper in voor Van Ooijen om wat meer ‘oorlog’ in de defensie van Roda te ontwikkelen. Die strategie lukte. Pröpper zette met een onbestraft duwtje zijn tegenstander opzij, bediende met het hoofd Armenteros en de spits schoof de bal in het doel van van leer. Het bracht ‘warmte’ op de tribunen en meer opportunisme in de aanvallen van de Almeloërs. Darri zoch oplinks zijn tegenstander op, kapte en liet een voorzet los die Armentros koppend kon afronden nadat hij zich handig van zijn tegenstander had los gemaakt. De gelijkmaker leverde een jubelstemming op maar het bracht geen verschil meer voor de eindstand omdat Paulissen voor Roda het doel van Castro mistte en Armenteros voor Heracles doelman Van Leer niet het nakijken kon geven.

De Limburgse coach Anastasiou ‘sikkeneurde’ na afloop dat Pröpper een duw gaf om koppend Armenteros te bereiken voor de aansluittreffer en noemde het tot de tachtigste minuut een interessante wedstrijd maar vond het jammer dat zijn ploeg de voorsprong niet vast kon houden en het te makkelijk had weggegeven.

Coach Stegeman vond dat Heracles niet heeft laten zien wat het kan. Na de heersende beginfase ging Roda anders druk zetten. dat werd niet goed opgepakt. Toch zag ik drie kansen in de eerste helft en twee in de tweede, die niet werden verzilverd voordat Roda op voorsprong kwam. Over de vermeende overtreding van Pröpper kun je twisten, maar dat overkomt ons ook wel eens. Het moet beter en dat kunnen ze’, aldus Stegeman.

Zaterdag a.s. kunnen zijn mannen dat om 19.45 uur laten zien tegen het bezoekende Excelsior. De wedstrijd is cruciaal in aanloop naar het zware uitduel tegen Ajax in de Arena.

Heracles Almelo - Roda JC 2-2
(0-0)
0-1 Paulissen (65), 0-2 Van Hyfte (68), 1-2 Armenteros (79), 2-2 Armenteros (87)

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: El Makrini, Pröpper

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste (Darri/71), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Van Ooijen (Pröpper/78); Kuwas, Armenteros, Peterson (Navratil/85).
Roda JC: Van Leer; Milec, Ananou, Werker, Van Peppen; El Makrini (Auassar/85), Ajagun, Van Hyfte; Van Velzen (Gnjatic/71), Schahin (Papazoglou/78), Paulissen.

Fotoreportage: Harry Broeze