04-02-2017

Heracles Almelo stunt met 10 man in Tilburg

TILBURG – De herstart van Heracles Almelo na de winterstop was met drie nederlagen op rij tegen Fc Groningen, Fc Twente en PSV niet florissant maar in de trilogie tegen Willem II, Roda JC en Excelsior zijn de Almeloërs goed begonnen door in een druilerig Tilburg Willem II met 1-3 te verslaan.
Voor 12.800 toeschouwers leek het verkeerd uit te pakken toen doelman Castro al snel het veld werd verwezen met een overtreding op de doorgebroken Oulare. De Tilburgse topscorer Sol liet invaller-doelman Fij geen kans (1-0) zodat de Heraclieden nog 70 minuten met 10 man verder moesten zonder spelmaker Duarte die werd geofferd voor Fij.

Heracles was gestart zonder de zieke Armenteros, waardoor Vermeij in de basis stond, net zoals Van Ooijen voor de geschorste Bruns. Heracles leek dus een zware avond tegemoet te gaan en groef zich in om via de counter de spaarzame kansen te benutten. Kuwas bediende op snelheid Vermeij voor de eerste kans om langszij te komen maar deze strandde op de Tilburgse doelman Lamprou. Ook Fij liet in zijn eredivisie debuut zien zijn mannetje te staan en behoedde de Almeloërs kort voor rust voor een grotere achterstand door de vrije trap van Haije in een reflex onschadelijk te maken.

Na rust een beter georganiseerd Willem II maar de Tilburgers wisten het niet uit te buiten. Toen Van Ooijen ook nog eens van dik 30 meter met een fraai schot de gelijkmaker (1-1) liet aantekenen knapte er kennelijk iets bij de Tilburgers. Heracles dook meer en meer op voor het doel van  Lamprou en dat gaf onrust. Invaller Peterson stond koud in het veld toen hij de 1-2 binnen tikte omdat de Tilburgers de bal niet weg kregen. Even later dan de 1-3 via linksback Gosens in een soortgelijke situatie. Binnen dik vijf minuten stonden de Almeloërs op winst en met nog dik 20 minuten op de klok waren de Tilburgers zo ontredderd dat het nauwelijks nog aan voetballen toekwam.

Trainer Stegeman: “Wij begonnen wat moeizaam aan de wedstrijd. De rode kaart voor Bram (Castro) vond ik een te zware straf maar Renze (Fij) heeft het uitstekend gedaan. Wij gingen op zoek naar de gelijkmaker en zijn ook blijven voetballen. Daarin een groot compliment voor de ploeg. Wij hebben de tweede helft gecontroleerd.”
Aanvoerder Mike te Wierik: “Na drie nederlagen was dit hard nodig. Even leek Heracles weer het Heracles van vorig seizoen: niet van z’n stuk te brengen. Het voelde weer een beetje als vanouds.”

Dat vanouds heeft Heracles ook nodig in de thuisduels op rij tegen het competitie vervalsende grof shoppende Roda JC op zaterdag 11 februari om 18.30 uur en Excelsior op zaterdag 18 februari om 19.45 uur.

Willem II – Heracles Almelo 1-3 (1-0)
24. Sol 1-0 (pen.), 62. Van Ooijen 1-1, 65. Peterson 1-2, 68. Gosens 1-3.

Scheidsrechter: Lindhout.

Rood: Castro, Geel: Droste.

OPSTELLINGEN
Willem II: Lamprou, Van Anholt, Peters, Lachman, Tshimanga, Haye (67. Croux), Lieftink, Kali, Koppers (83. Calcan), Oulare (59. Falkenburg), Sol.
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Duarte (23. Fij), Pelupessy, Van Ooijen, Kuwas (81. Navratil), Vermeij, Darri (63. Peterson).

Fotoreportage: Harry Broeze