Sportberichten


Plaatsing  
 
13-01-2017  

Heracles beschamend onderuit tegen Groningen

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft vanavond in een beschamende partij voetbal met 1-4 kansloos verloren van Fc Groningen. Het was het vierde opeenvolgende verlies van de Heraclieden bij hervatting van de competitie na de winterstop en dat mag opvallend worden genoemd.
De eerste kansen waren nog wel voor de Almeloërs via een schot van Van Mieghem dat met enig grabbelen kon worden gepareerd door doelman Padt. Armenteros was dichtbij met een kopbal en een schot van Duarte ging via de doelman over de achterlijn. Het waren ook de enige kansen voor het wegzakkende Heracles in de eerste helft.
Aan de andere kantontwikkelde Sørloth zich na een gemiste kans, tot een plaag voor de defensie van de Almeloërs die geen grip op hem kon krijgen. Het was Drost die een kwartier voor rust met een foute onderschepping de Groningers in het zadel hielp. Mahi liet zich de buitenkans niet ontnemen en zette de Groningers op een 0-1 voorsprong. Het werd chaos in de verdediging en al snel kon de volkomen vrijstaande rechtsback Payne van buiten de zestien de Groningse voorsprong uitbreiden naar 0-2. Toen Sørloth vlak daarop ook nog de 0-3 liet aantekenen, was Heracles verslagen.

Na rust zakte Heracles helemaal weg en kregen de Groningers kans op kans mede door een ijverige Sørloth die bijna elk duel in zijn voordeel besliste maar moeite had met de juiste richting. Armenteros en Bruns deden nog pogingen het tij te keren maar slaagden niet. Dat lukte de Groningers wel via Mahi die zijn tweede doelpunt van de avond liet aantekenen en Heracles op 0-4 zette. Vlak voor tijd viel nog wel de eretreffer toen Van Mieghem van afstand fraai  de 1-4 inschoot.
Coach Faber toonde zich tevreden en zag bij vlagen een uitstekend voetballend Fc Groningen dat in de passing, de omschakeling en doeltreffendheid de Almeloërs aftroefde.
Collega Stegeman toonde zich teleurgesteld maar liet ook weten dat hij zich stoorde aan de tendens van hoge verwachtingen door het supporterslegioen; ‘Ik zeg het niet vaak, maar dat we na één keer play-offs, het daaropvolgende seizoen dat zo weer bereiken, is niet vanzelfsperekend. Iedereen denkt blijkbaar dat we zo maar even in de top acht eindigen, maar daar zijn we nu nog niet goed genoeg voor. Forget it.’ Toch zag ook hij een zwak Heracles dat vooral verdedigend niet het normale niveau haalde en daardoor in de tweede helft ook niet ‘va banque’ kon spelen.

Heracles Almelo - FC Groningen 1-4
(0-3)
0-1 Mahi (30), 0-2 Payne (34), 0-3 Sørloth (39), 0-4 Mahi (87), 1-4 Van Mieghem (90)

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Tibbling, Sørloth, Hoogma

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy (Van Ooijen/71), Duarte (Vermeij/82); Kuwas (Navratil/64), Armenteros, Van Mieghem.
Fc Groningen: Padt; Payne, Larsen, Reijnen, Van Nieff; Tibbling (Idrissi/62), Bacuna, Jenssen (Memisevic/78), Linssen (Drost/74); Mahi, Sørloth.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (28 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina