Sportberichten


Plaatsing  
 
05-01-2017  

Huzink en Ter Beek gesneuveld in Dakar Race


Foto: Ewald Huzink - Riwald Dakar Team
 

TUPIZA (Bolivia) Gert Huzink was op de tweede dag van Dakar 2017 al het haasje. Met de Renault K520 van het Riwald Dakar Truckteam lag de Mandervener in de tweede proef op de tweede dag van Dakar 2017 op slechts 4 km voor de finish op een tiende positie in het truckersveld. Een grote stofwolk ontnam hem het zicht en in die stofwolk botste hij op een stilstaande truck. Door de botsing was zijn volledige rechtervoorwielophanging afgebroken. Met behulp van de snelle Ginaf assistentietruck, bestuurd door Ed Wigman, werd op drie wielen nog wel de compound bereikt maar ondanks een nacht door-sleutelen kwam de K520 niet op tijd klaar om weer van start te gaan. Na het echec op de voorlaatste dag van de editie 2016, toen zijn Tatra volledig uitbrandde, dus opnieuw een domper voor de Almelose handelaar in recyclebare metalen.   
Ed Wigman bleef met zijn teamleden Joël Ebbers en Rik Slijkhuis in de Riwald Ginaf nog wel in de race en verleent eveneens assistentie aan aan het Mammoet Rallysport Team van Martin van den Brink en het Maxxis Team. Gert Huzink pakt het eerste de beste vliegtuig naar huis en moet weer een jaar wachten om de race wel goed uit te rijden.

De Hengeloër Ronald ter Beek viel donderdag uit als ‘kistrijder’ in het motorklassement. De 49-jarige behoorde daarmee tot de twaalf motorcrossers die de eindstreep van de klassementsproef, op grote hoogte in Bolivia, niet bereikten. Ter Beek kampte met technische mankementen, die hij gaande de proef niet kon oplossen.
Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar is als ‘kistrijder’ nog wel in de race. Hij eindigde donderdag op plek 20 en staat in het klassement op 25.

De tweede dagoverwinning voor een Nederlander was voor trucker De Rooy met zijn Iveco. De eerste dagen had hij pech door leeglopende banden die het klassement voor de eerdere eindwinnaar van het truckklassement verziekten.
Martin van den Brink behaalde met zijn Renault Sherpa eerder deze week al een dagzege in het truckers-legioen. Vandaag was hij net op tijd binnen.

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina