11-12-2016

Heracles gokt en verliest in Utrecht

UTRECHT – Trainer John Stegeman begon in Utrecht met een vijfmans verdedigingslinie en met twee spitsen waarvoor Kuwas werd geslachtofferd. De terugkeer van Mike te Wierik in het hart van de defensie werd echter geen gelukkige omdat Willem Janssen de Utrechtenaren via de rug van Te Wierik op voorsprong kopte en zo na een zeperd tegen AZ en drie overwinningen in de laatste vier wedstrijden, de nederlaag van de Heraclieden inluidde. De 2-0 werd eveneens ingeluid door Te Wierik die Sebastien Haller binnen de zestien onderuit haalde. De Fransman voltrok zelf het vonnis vanaf de elfmeterstip.

De eerste helft was er een van éénrichtingsverkeer waarbij Heracles nauwelijks over de middenstreep kwam. Dat het bij rust nog steeds 1-0 stond, was te danken aan opnieuw goed keeperswerk van Bram Castro die zeker twee grote doelkansen van de Utrechters om zeep hielp.
Na rust kwam dan toch Brandley Kuwas binnen de lijnen om de aanvalslinie te completeren. Robin Pröpper werd alsnog geslachtofferd waardoor Heracles weer in de vertrouwde 4-3-3 opstelling speelde. De wedstrijd werd er aantrekkelijker door omdat Heracles nu ook kansen ontwikkelde. Zo gaf Lerin Duarte een doelrijpe pass op linkerspits Brahim Darri maar doelman David Jensen was attent. Ook de mee opgekomen Robin Gosens zag zijn inzet nog net via de vingertoppen van Jensen en de lat terug in het veld stuiten. Samuel Armenteros schoot vervolgens in het zijnet.
Met nog vijf minuten te spelen dan de terechte penalty die Haller onberispelijk inschoot en Heracles definitief op de knieën dwong. Voor Tim Breukers eindigde zijn 200e wedstrijd in het betaald voetbal nog voortijdig in mineur door een rode kaart.

Heracles rest voor de winterstop nog twee wedstrijden in het Polman Stadion. Donderdag 15 december (20.45 uur) om de KNVB-beker tegen Sparta Rotterdam en zondag 18 december (14.30 uur) de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle.

FC Utrecht – Heracles Almelo 2-0 (1-0)
32. Te Wierik 1-0 (e.d.), 85. Haller 2-0 (pen.).

Fotoreportage: Harry Broeze

Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaart: Amrabat, Leeuwin (FC Utrecht) Armenteros (Heracles Almelo).
Rode kaart: 89. Breukers.

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: Jensen, Troupée, Leeuwin, Janssen, Van der Meer, Amrabat, Strieder (21. Van der Maarel), Barazite (68. Ludwig), Ayoub, Haller, Zivkovic.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Pröpper (46. Kuwas), Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bruns, Duarte (81. Vermeij), Armenteros, Darri (88. Navratil).