27-11-2016

Heracles Almelo fors onderuit tegen AZ

ALMELO – Na de winstpartijen tegen Vitesse en Go Ahead Eagles kreeg Heracles Almelo in Alkmaar tegen AZ een grote deceptie te verwerken.  Doelman Castro verrichtte de nodige reddingen, maar kon niet voorkomen dat het superieure AZ met 5-1 aan het langste eind trok.

In het eerste kwartier leek het nog een wedstrijd te worden met kansen over en weer. Darri deed de eerste doelpoging maar het was Muhren die na vijf minuten op aangeven van Rienstra de Alkmaarders op voorsprong zette (1-0). Even later schoot Armenteros over het doel van de uitgelopen doelman Rochet en Kuwas vond Rochet op zijn weg.  Na dik 20 minuten luidde Weghorst de nederlaag van de Heraclieden in door volkomen vrij de corner van Bel Hassani in te koppen (2-0). Toen even later Haps de bal mee kon geven aan Muhren, kon de 3-0 op het scorebord. Vlak voor rustleek het definitieve vonnis geveld te worden vanaf de elfmeterstip. Weghorst ‘verloor het duel’ met zijn oud teamgenoot Castro en schoot hoog over.

Na rust bleef AZ in hoog tempo op de aanvalspelen maar Muhren liet tot twee keer toe kansen liggen. Toen even later Vlaar spits Armenteros een voet dwars zette, wees scheidsrechter Blom opnieuw naar de stip. Armenteros tekende voor de tegentreffer (3-1). Wie dacht dat Heracles er opnieuw een wedstrijd van zou maken, kwam bedrogen uit. Teveel duels gingen verloren. AZ bleef heer en meester maar trof Castro bij herhaling op haar weg.  Met nog een kwartier te spelen zette Dos Santos de Noordhollanders op 4-1. invaller Jahanbakhsh maakte er in blessuretijd nog 5-1 van door een arde afstandspegel die Castro niet uit de kruising kon plukken.
Al met al een dik verdiende overwinning voor de Alkmaarders tegen een ver onder de maat spelend Heracles waarbij de oud- Heraclieden Rienstra, Bel Hassani en Weghorst een belangrijke inbreng hadden in de Alkmaarse overwinning. Vrijdagavond om 20.00 uur  mag Heracles aan de bak tegen NEC dat deze speelronde het verrassend hoog geklasseerde Fc Twente met een nederlaag huiswaarts stuurde. Aan trainer Stegeman de  taak om de Heraclieden voor dit duel weer scherp te krijgen.
Voor aanvang wordt nog officieel afscheid genomen van Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani (beiden nu AZ), Paul Gladon (Wolverhampton) en de gestopte Ramon Zomer (knie).

AZ - Heracles Almelo 5-1
1-0 Mühren (5), 2-0 Weghorst (21), 3-0 Mühren (25), 3-1 Armenteros (strafschop/52), 4-1 Dos Santos (73), 5-1 Jahanbakhsh (90+2)

Fotoreportage: Harry Broeze