Sportberichten


Plaatsing  
 
03-11-2016  

Heraclied Zomer stopt per direct met voetballen

 

ALMELO – Centrale verdediger Ramon Zomer heeft per direct zijn voetbalschoenen in de wilgen gehangen. De knieblessure die hem parten speelt sinds het Europese avontuur tegen het Portugese Fc Arouca is dermate ernstig dat het niet verder kan. Zomer heeft per direct zijn contract ingeleverd en concentreert zich nu op zijn rol als ondernemer in zijn sportzaak in Nijverdal.

“Mijn knie is hartstikke slecht. Het gaat gewoon niet meer”, zo vertelt de verdediger die eerder uitkwam voor FC Twente, N.E.C. en sc Heerenveen. “Verschillende behandelingen zijn al niet meer mogelijk, zo slecht is mijn knie er aan toe. Ook in het dagelijks leven voel ik dat het niet goed zit. Als ik ontzettend mijn best zou doen, zou het wellicht ooit nog een keer mogelijk zijn om een wedstrijd te voetballen. Maar dat zou een veel te groot risico zijn.”

Afgelopen seizoen verlengde Ramon Zomer zijn aflopende contract met een jaar. “Ik had me dan ook zeker niet voorgenomen om na drie of vier maanden al te stoppen. Het is vervelend dat deze blessure een einde maakt aan mijn carrière. In een poging om te herstellen heb ik nog wel spuiten laten zetten in de knie, maar dat heeft niet geholpen.”

“Al drie maanden ben ik niet fit en net zo lang zag het er niet goed uit”, aldus Zomer over het waarom achter zijn beslissing. “Natuurlijk ga je er dan thuis over praten en kom je samen tot deze conclusie. Daar heb je het veel over en daar leef je samen naartoe. “Vorige week zondag heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt.”
“De dag daarop heb ik het de trainer verteld. Hij vond het vervelend, zowel voor het team als voor mij persoonlijk. Maar misschien voelde hij het al een beetje aankomen. Vandaag heb ik het aan mijn teamgenoten verteld. Een select aantal had ik het al verteld, een deel voelde het mogelijk al aankomen en voor anderen kwam het als een verrassing en schrokken misschien wel een beetje.”

“Ik ben zeker nog van plan om nog langs te komen en af en toe een bak koffie te komen drinken. En mijn seizoenkaart blijf ik gewoon houden.” De verdediger valt niet in een zwart gat. “Sinds ruim een jaar ben ik eigenaar van een sportzaak. Dit combineerde ik al met het leven als profvoetballer. Nu kan ik me volledig focussen op de zaak. Dat je iets hebt om op terug te vallen, maakt de keuze om te stoppen wel makkelijker.”

Archief
Terug naar vorige pagina