Sportberichten


Plaatsing  
 
24-09-2016  

Groningen – Heracles eindigde zoals het begon

 

GRONINGEN – Zowel thuisclub FC Groningen als bezoeker Heracles Almelo hebben deze competitie nog geen groots voetbal laten zien en dat deden beide teams vanavond ook niet in de Euroborg. Het balbezit ging nagenoeg gelijk op, net zoals de weinige doelrijpe kansen en de verdeling van de gele kaarten. Groningen kreeg de meeste corners en Heracles-doelman Castro verrichtte drie reddingen tegenover zijn collega Padt één. Heracles kon niet beschikken over Zomer, Gosens, Droste en Fledderus en zag spelverdeler Duarte ook al snel uitvallen met een hamstringblessure.
De eerste helft  bracht de toeschouwers weinig vertier. Heracles, dat nagenoeg de gehele verdediging op de schop moest gooien vanwege de vele blessures, beperkte zich in aanvallend opzicht en probeerde met afstandsschoten van Bruns en Breukers de Groningse doelman te verschalken.  Fc Groningen probeerde wel druk te zetten, maar in de buurt van het strafschopgebied van de Almeloërs ‘stierven de aanvallen in schoonheid’. Illustratief, het meeste gevaar kwam op slag van rust uit een vrije trap van Linssen die nipt over ging.
In de tweede helft ging bij de Groningers het ‘gas’ er op alsof de bevingen van de ‘trilplaten-demo’ bij het hoofdkantoor van de NAM eerder op de dag, eindelijk de Euroborg bereikten. Vier hoekschoppen op rij brachten de Groningers niets, terwijl Heracles vanuit de omschakeling juist gevaarlijker werd. Kuwas mikte net naast, Van Ooijen zag zijn inzet gekeerd door doelman Padt en Armenteros dook alleen voor Padt op, maar zag de bal in het zijnet eindigen. Aan de andere kant zorgden Indrissi en Linssen voor spannende momenten maar doelman Castro stond in hun pad. Het werd zowaar nog een aardig kijkspel voor de neutrale toeschouwer want ook Mahi, Tibbling en Linssen aan Groningse zijde en Van Ooijen en Darri kregen nog gelegenheid de score voor de Almeloërs te openen. Beide keren ging de bal vlak voorlangs het doel van Padt.
De wedstrijd eindigde dus blanco waardoor de punten gedeeld werden en daar konden beide teams tevreden mee zijn.

Fc Groningen - Heracles Almelo 0-0


Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Janssen

Geel: Bruns, Hiariej

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt; Hateboer, Larsen, Memisevic, Davidson; Hiariej, Linssen, Jenssen; Idrissi (Tibbling/80), Hoesen (Sørloth/59), Mahi (Rusnák/66).
Heracles Almelo: Castro; Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers; Bruns (Agbaljan/86), Pelupessy, Duarte (Van Ooijen/22); Navratil (Darri/74), Armenteros, Kuwas.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina