21-09-2016

Heracles moeizaam verder in KNVB-beker

Supportersvereniging De Tricolores zorgde voor de sfeer bij het met 1700 toeschouwers omzoomde veld van Excelsior Maassluis.

MAASSLUIS – Heracles Almelo had en moeizaam avondje in de bekercompetitie tegen regerend nationaal amateurkampioen Excelsior Maassluis. De kampioenen komen dit jaar uit in de derde divisie en meet zich daar ook met profs.
Heracles-trainer Stegeman waarschuwde al vooraf dat het geen ‘walk over’ zou worden en heeft bovendien te kampen met langdurige blessures van Zomer, Gosens en Fledderus en zette Vujicevic eerder in de week ook nog eens op het strafbankje. Armenteros en Te Wierik begonnen op de reservebank om ze rust te gunnen, maar moesten toch aan de bak om de Maassluizers in te dammen. Deze begonnen fel aan de wedstrijd waarbij doelman Castro meteen vol aan de bak kon, bij een vrije trap van Vink. Ook Vega Lopes was in de eerste helft gevaarlijk maar schoot iets te hoog. Na het onstuimige begin zakte Excelsior M.  wat terug en hadden vooral de Heraclieden balbezit zonder grote kansen. Bovendien hadden Vermeij en Duarte het vizier niet scherp. Tot overmaat van ramp raakte ook rechterverdediger Drost nog geblesseerd zodat Te Wierik al in de eerste helft moest invallen. Bij de Heraclieden was Kuwas nog het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft die bij 0-0 de pauze inging.
In de tweede helft werd het tempo opgevoerd en was het Vermeij die al snel een assist van Kuwas intikte 0-1. Het balbezit was dan wel veelvuldig voor de Almeloërs, maar dat leverde weinig kansen op terwijl Excelsior M. via de omschakeling scherp bleef en loerde op kansen. Van Ooijen zag nog wel een afstandsschot naast gaan, maar heracles kon het doel niet vinden evenals de tegenpartij die steeds meer de lange bal hanteerde hopende op een gelijkmaker. Met nog acht minuten op de klok lukte dat ook nog door een raak koppende Smith uit een corner, hetgeen uitmondde in een verlenging  (1-1). Na 110 minuten werd Breukers geofferd voor Armentros om aanvallend de verdediging van Excelsior M. te kunnen openbreken. Dat lukte twee minuten later via Vermeij die zijn tweede van de avond intikte (1-2). Excelsior M. probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar toen op slag van het eindsignaal Kuwas de 1-3 na een lange ren liet aantekenen, kon Heracles zich rustig voorbereiden op de thuisreis.

Excelsior Maassluis – Heracles Almelo 1-3 (1-1, 0-0) (na verlenging)
56. Vermeij 0-1, 81. Smith 1-1, 111. Vermeij 1-2, 120. Kuwas 1-3

Fotoreportage: Harry Broeze

Scheidsrechter: Van de Vrande

Geel: Te Wierik, Armenteros, // Albertus, Smith, Blij, Redert.

OPSTELLINGEN
Excelsior Maassluis: Van Leeuwen, Almeida, Smith, Alptekin, Poetjes, Kruithof (77. Albertus), Redert, Kurt, Vega Lopes (72.Daan van Ooijen), Vink, Van den Berg (79. Blij).
Heracles Almelo: Castro, Droste (25. Te Wierik), Pröpper, Hoogma, Breukers (106. Armenteros), Peter van Ooijen, Pelupessy, Duarte, Kuwas, Vermeij, Darri (71. Van Mieghem).