Sportberichten


Plaatsing  
 
31-08-2016  

Bel Hassani derde Heraclied bij AZ


Een vleugje zwart/wit in het shirt van AZ zal de ex- Heraclieden nog doen herinneren aan hun Almelose periode.

AZ oefent vanavond tegen eerste klasser AFC ยด34. In dit duel maakt Ben Rienstra zijn comeback op het speelveld na de breuk van een middenvoetsbeentje. Rienstra maakte het derde doelpunt en Wout Weghorst opende de score en viel vlak voor rust uit met een blessure.
 

ALMELO – Toen trainer John van de Brom destijds in 2014 werd genoemd als opvolger van de naar Vitesse vertrokken Peter Bosz, haakte hij af maar hij bleef wel bij Heracles zijn ogen de kost geven. Werd vorig seizoen de ex- Heraclied Ben Rienstra aangetrokken via een jaartje PEC en eerder deze zomer spits Wout Weghorst, nu volgt Ilias Bel Hassani de eerder door Willy Overtoom geplaveide weg naar Alkmaar. De geboortige Rotterdammer tekende bij AZ een contract tot de zomer van 2021.

Huiberts: ‘Volgden Iliass al geruime tijd’
“Iliass is een creatieve, technisch vaardige middenvelder die zich de afgelopen seizoenen heeft opgewerkt tot een van de smaakmakers van de Eredivisie”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “We volgden Iliass al geruime tijd en nu hadden we de mogelijkheid om hem te halen. Met de kwaliteiten en creativiteit die Iliass meebrengt, is hij een goede aanvulling voor ons middenveld.”

Bel Hassani: 'Heb vertrouwen dat ik hier mee kan'

"Iedereen in de club is positief en heeft me hoog zitten", reageert Bel Hassani. "AZ doet altijd rond de vierde plek mee. Ik heb net Wout Weghorst en Ben Rienstra gesproken. Drie oud-Heraclieden bij elkaar, dat maakt de aanpassing makkelijker. Ik wil laten zien waarom AZ me heeft gehaald. Afgelopen jaar heb ik een goed seizoen gedraaid, dat geeft me het vertrouwen dat ik hier mee kan. Ik ga elke dag keihard trainen en het m'n concurrenten zo moeilijk mogelijk maken."
Iliass Bel Hassani verder over zijn vertrek: “Ik ben superblij met deze transfer, maar zal Heracles Almelo echt missen. Ik heb daar een goede en mooie tijd gehad en volop de kans gekregen om als voetballer beter te worden. Ik zal de club blijven volgen en dank iedereen bij Heracles, zowel medespelers, staf, bestuur, medewerkers en supporters.”

Hoogma: ‘Gun hem de stap’

”We betreuren zijn vertrek, maar gunnen hem deze stap'', zegt Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma over het vertrek van de middenvelder die net aan zijn vierde seizoen bij Heracles was begonnen. In die jaren ontwikkelde de Rotterdammer zich in Almelo tot een van de smaakmakers op de Nederlandse velden.

Geen opvolger
Heracles Almelo onderneemt vandaag (voor het sluiten van de transferperiode om 24.00 uur) geen actie meer voor een opvolger voor Bell Hassani. Eerder al werd Lerin Duarte teruggehaald van Ajax en ook werd afgelopen weekend spits Samuel Armenteros (clubloos) voor de rest van dit seizoen teruggehaald naar Almelo.
Beide clubs maken niets bekend over de transfersom maar zeker lijkt dat Heracles een behoorlijk bedrag incasseert. Op transfermarkt.nl wordt de actuele waarde van Bel Hassani aangegeven met  2,75 miljoen euro. Het bedrag zal wel wat lager zijn, omdat het contract van Bel Hassani bij Heracles in de zomer van 2017 afliep.

Archief
Terug naar vorige pagina