Sportberichten


Plaatsing  
 
26-08-2016  

Paul Gladon tekent voor 3 jaar bij Wolverhampton


screenshot: The Wolves
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft vanmiddag een akkoord bereikt met Wolverhampton Wanderers over de overname van Paul Gladon. De spits verhuist per direct naar de Britse club uit de Championship. Naar verluidt is er zo’n 1,5 miljoen euro gemoeid met de transfer en dat is wat minder dan de NOS gisteren beweerde. Gladon tekende bij The Wolves een 3-jarig contract met een optie voor een vierde jaar.
Heracles haalde binnen een jaar een kleine 7 miljoen euro binnen uit transfers. Het begon met de verkoop van Brian Linssen aan Fc Groningen (8 euroton), Oussame Tannane aan Saint Étienne (3 miljoen euro), Wout Weghorst aan AZ (1,5 miljoen euro) en Paul Gladon aan The Wolves (1,5 miljoen euro), samen goed voor 6,8 miljoen euro. Daar staat aankoop Vincent Vermeij tegenover zodat de Almeloërs dik 6 miljoen euro hebben geplust.
Het vertrek van Gladon betekent dat de Almeloërs de komende dagen nog wel op zoek gaan naar een nieuwe spits omdat de club elke positie dubbel bezet wil houden.
''We gunnen Paul deze mooie overstap van harte”, reageerde directeur Nico-Jan Hoogma op de transfer. Hij heeft zich afgelopen seizoen achter Wout Weghorst prima ontwikkeld en was aan het einde van het seizoen en in de play-offs om Europees voetbal van groot belang. Bovendien is hij een goede prof en een prettige persoonlijkheid'', aldus Hoogma.
 
Tegen ADO zonder Gladon
Heracles Almelo zal het zondag in Den Haag tegen ADO dus zonder Gladon moeten doen. Logische vervanger lijkt Vincent Vermeij. ADO won de eerste drie competitieduels en staat gedeeld met Feijenoord en PSV fier bovenaan. Heracles stelt daar 4 puntjes tegenover. Toch acten de Almeloërs zich niet kansloos. Van de laatste 20 onderlinge duels werden er 3 gelijk gespeeld en won Heracles er 11 waarvan 5 in een uitwedstrijd. Kortom Heracles is een beetje een ‘angstgegner’ voor de Hagenaars.

Archief
Terug naar vorige pagina