21-08-2016

Heracles laat het liggen tegen Feyenoord

ALMELO – In een aardige wedstrijd liet een beter Heracles Almelo de punten aan het bezoekende Feyenoord. De Rotterdammers behouden de koppositie door een doelpunt van El Ahmadi in de 28e minuut van de wedstrijd.
In de eerste helft kregen beide teams kansen over en weer met wel de beste kansen voor de Almeloërs. Feyenoord wist alleen met afstandsschoten van Berghuis, Karsdorp en Toornstra de Almelose doelman Castro aan het werk te zetten. Verdedigend werden alle zeilen bijgezet door de Rotterdammers en gingen vooral Woudenberg en Kongolo in de fout in duels met Navratil, Bell Hassani en Bruns. Toch viel er geen doelpunt. Eerst miste Darri koppend het doel en ook niet toen Bruns kon inkoppen uit een voorzet van Gosens (naast). De treffer van de Feyenoorders kwam uit de lucht vallen toen Kuyt de bal met enige mazzel beroerde waardoor El Ahmadi het buitenkansje kon verzilveren (0-1). Heracles poogde nog voor rust gelijk te maken en zette de Rotterdammers nog meer onder druk. Bel Hassani was dichtbij met een fraai schot maar miste het Rotterdamse doel op een haar. Dat deed even later ook Jörgensen aan de andere kant, zodat met 0-1 de kleedkamer kon worden opgezocht.

Na rust een furieus Heracles. Gladon kopte voor doelman Jones de voorzet van Bel Hassani nipt over en ook Bruns stoomde op om een knal los te laten die echter ook nipt naast het doel ging. Verdedigend hadden de Rotterdammers het in de tweede helft echter beter voor elkaar, maar aanvallend liet men nauwelijks iets zien. De voorsprong moest over de eindstreep worden gebracht. Berghuis werd gewisseld voor avonturier Basacikoglu, voor mogelijk een snelle break en ook aanvoerder Kuyt mocht blijven staan tot blessuretijd voordat hij werd vervangen voor Van der Heijden. Heracles bracht Vermeij naast Gladon om meer onrust te stichten in de Rotterdamse verdediging. Bel Hassani testte nog maar eens doelman Jones maar ook deze gaf geen krimp. Ver in de blessuretijd bracht trainer Van Bronckhorst nog spits Kramer in het veld. Deze versierde nog wel een vrije trap maar ook daar kwam geen doelpunt uit.

Feyenoord-trainer van Bronckhorst stelde na afloop: "Ons doel was winnen en dat is de laatste 10 jaar hier moeilijk. Heracles verzuimde in de eerste helft te scoren. In de tweede helft stonden wij verdedigend beter. We hebben niet gedomineerd maar wel als team voor resultaat gevochten. Ik ben blij met de nul maar we moeten nog wel groeien als team."

Collega Stegeman was minder tevreden; "Het draait om winnen. We hebben de kansen gehad. Vooral in de eerste helft door snelle omschakeling. We zijn zeker niet kansloos in dit soort wedstrijden, maaar dan moet er nog meer tempo in ook zonder bal. Dat moet er nog ingeslepen worden om effectiever te worden. Dus we gaan volgende week ‘knokken’ in Den Haag tegen ADO."

Heracles Almelo - Feyenoord 0-1
0-1 El Ahmadi (29)

Fotoreportage: Harry Broeze

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Basacikoglu, Karsdorp

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Vermeij/79), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Kuwas/70), Gladon, Darri.
Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Woudenberg; El Ahmadi, Kuijt (Van der Heijden/90), Vilhena; Berghuis (Basacikoglu/70), Jörgensen (Kramer/90+3), Toornstra.