Sportberichten


Plaatsing  
 
23-06-2016  

Zon, regen en onweer op Almelose Ruiterdagen

Fotoreportage: Jan Bril
 

ALMELO – De donderdag is tijdens de Almelose Ruiterdagen bij het springen een dag voor de klassen B en L oftewel de paarden in opleiding. Bij de dressuur wel de top in de klasse ZZL en Z2 en Z1. Marloes Oldenhuizing uit het Groningse Leek won met O'marado’s Boris de zware klasse ZZL met een jurering van 248,5 punten, een vol punt meer dan Nathalie Nelissen uit Gemert met Flügel die tweede werd. Op afstand volgde het BIT-talent van 2015, de Drentse Anne Lehmann met Don Juan met een score van 234 punten precies.   
In de klasse Z2 werden vier rubrieken verreden. De met een gastlicentie rijdende Australische Sarah Miocevich troefde met Dinant in de eerste Z2 rubriek van de dag de regionale favoriete Marcelle Hesselink met Dobry af terwijl Anne Lehmann met haar andere paard Amigo derde werd. Hesselink nam overigens in de tweede proef van dezelfde groep sportief revanche door wel eerste te worden voor de Chinese Lin Chi Chun met Alaska DVB en Suzanne van der Ven met VDV D’Avinci. Hier werd Sarah Miocevich door de jury als vierde geklasseerd.

50 jaar Almelose Ruiterdagen
De Almelose Ruiterdagen zijn inmiddels met meer dan 2.400 deelnemende combinaties uitgegroeid tot een der grootste hippische evenementen in Europa. Het gratis toegankelijke evenement duurt 10 dagen en in de 50 jaar van haar bestaan maakt een organisatie zoals de Almelose Ruiterdagen dan ook van alles mee van hittegolf tot slagregens en onweer. Dat laatste zorgde door blikseminslag donderdagavond tot malheur in de IT en de Wifi-verbinding. Het eigen technische team had dat vrijdagmorgen voor aanvang van de wedstrijden echter weer hersteld. Dankzij de All Weather bodem op het Twents Hippisch Centrum ondervinden de wedstrijden geen last van die extreme weersomstandigheden maar leidt het wel tot grote problemen op de aanpalende parkeerweides die worden ingehuurd. Vrijdag werd er dus geparkeerd langs de Kolthofsingel, bij atletiekvereniging SISU, het Indië-complex in ontwikkeling  en zondagmiddag worden bezoekers per auto verwezen naar het schoolplein aan de achterzijde van ‘t Noordik om daar hun voertuig te parkeren. Kortom Almeloërs worden verzocht per fiets te komen om de parkeerdruk te verminderen.


Uitslagen:
Dressuur klasse ZZL
Dressuur klasse Z2 groep 1 - 1e proef
Dressuur klasse Z2 groep 1 - 2e proef
Dressuur klasse Z2 groep 2 - 1e proef
Dressuur klasse Z2 groep 2 - 2e proef
Alle andere uitslagen van de tot en met zondag durende Almelose Ruiterdagen vindt u hier onder startlijsten pony's of paarden.

 

Fotoreportage (89 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina