Sportberichten


Plaatsing  
 
17-06-2016  

Fc Twente krijgt boete en blijft in de Eredivisie


Hoera, 8 Overijsselse derby's in het eredivisieseizoen 2016-2017.
 

ENSCHEDE – De Beroepscommissie van de KNVB heeft uitgesproken dat de aan Fc Twente opgelegde straf van de licentiecommissie, degradatie naar de Jupiler League, een te zware straf is. Bij degradatie zou de club financieel omvallen, omdat dan alle saneringsafspraken met schuldeisers, de gemeente Enschede en de nieuwe kapitaalverstrekkers van tafel zijn. De beroepscommissie is van mening dat Fc Twente wel degelijk schoon schip heeft gemaakt zoals de licentiecommissie eiste in december toen het de licentie voorwaardelijk introk.
De beroepscommissie kwam al op 10 juni tot het besluit, maar stelde openbaring uit tot vandaag.

Nieuwe boete

Wel heeft de Beroepscommissie van de KNVB de Enschedese club een nieuwe boete opgelegd van 181.000 euro vanwege vier overtredingen die pas na 15 december vorig jaar op tafel werden gelegd bij de licentiecommissie.

Tukkers juichen, superboeren huilen
Het bestuur van de KNVB heeft even na 14.00 uur laten weten dat het het besluit van de eigen beroepscommissie respecteert. Daarmee is Fc Twente met ingang van het nieuwe seizoen definitief verzekerd van voetbal op eredivisieniveau.
Het op sportieve gronden gedegradeerde De Graafschap ziet door het besluit de hoop op opnieuw een jaar eredivisie in rook opgaan.

Lees
hier de samengevatte uitspraak van de beroepscommissie.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina