Sportberichten


Plaatsing  
 
04-06-2016  

DRC niet bij de les in promotiewedstrijd

 

ALMELO – Voor DRC uit Almelo lijkt de kans op promotie nihil na de met 4-0 verloren uitwedstrijd tegen Sc Lemele. Niets is echter onmogelijk. De mannen van trainer Peter van Meerten kwamen in de voorgaande promotiewedstrijden tegen IJsselstreek twee keer terug uit verloren positie waardoor nu in twee duels wordt gestreden met Sc Lemele voor een plek in de derde klasse van het zaterdagvoetbal.

De wedstrijd zou al een week eerder gespeeld worden, maar een eenzijdig auto-ongeval van DRC-topscorer ‘Kubi’ Yilmaz leidde tot uitstel. Yilmaz ligt in het MST-ziekenhuis in Enschede en wordt daar kunstmatig in coma gehouden. Het ongeval op de vroege zaterdagochtend had een dermate impact op de spelersgroep dat de KNVB instemde om beide wedstrijden tegen Sc Lemele een week op te schuiven.
Vooraf aan de eerste wedstrijd op het Zandeinde in Lemele bracht de spelersgroep van DRC een steunbetuiging gekleed in een shirt met foto van hun teamgenoot met de oproep ‘fight’ aan hun topscorer. 
In de wedstrijd bleek dat bij DRC niet iedereen de neus dezelfde kant op kon krijgen. Wellicht teveel in gedachten bij hun maatje die ongetwijfeld een lange revalidatie tegemoet zal moeten zien.
De eerste twee doelpunten waren dan ook weggevertjes. Bij het eerste moest bovendien doelman Sanders naar de kant vanwege een blessure en dat noopte trainer Van Meerten om zijn laatste man Schipdam onder de lat te zetten. Schipdam is normaliter de doelman maar door verhindering kon laatste man Posluszny niet aanwezig zijn.
Sc Lemele maakte er handig gebruik van. Speelde met de hand op de rem en verkoos met lange ballen het avontuur te zoeken en dat lukte wonderwel. Voetballend gezien was de 4-0 overwinning dan ook geflatteerd.

Voor DRC rest zaterdag a.s. alles of niets. Vier doelpunten achter lijkt veel maar niets is onmogelijk in de nacompetitie. Uit in Deventer tegen IJsselstreek schopte DRC er in de tweede helft ook vier in!
De wedstrijd op zaterdag 11 juni begint op sportcomplex De Riet om 14.30 uur.

Foto's Facebook Sv DRC

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina