Sportberichten


Plaatsing  
 
26-05-2016  

Centrale Spelersraad steunt FC Twente


Volgens Foppe de Haan heeft KNVB-directeur Bert van Oostveen zich veel teveel publiekelijk uitgelaten over FC Twente en daarmee de licentiecommissie voor de voeten gelopen.
De Haan is geen vriend van Van Oostveen. De Haan stelde in METRO dat Van Oostveen n.a.v. het ontslag van Guus Hiddink als bondscoach, al had moeten opstappen.
 

ZEIST – De Centrale Spelersraad (CSR) van de KNVB is het niet eens met het voorgenomen besluit van de KNVB-licentiecommissie om FC Twente te verbannen naar de Jupiler League. De Centrale Spelersraad bestaat uit vakbondsbazen van de VVCS en tien profvoetballers: Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo), Steef Nieuwendaal (RKC Waalwijk), Jordens Peters (Willem II), Willem Janssen (FC Utrecht), Robin Pröpper (De Graafschap), Matthew Steenvoorden (FC Dordrecht), Arjan Swinkels (Roda JC), Benjamin van den Broek (Telstar), Bram van Polen (PEC Zwolle) en Jens van Son (Roda JC).
Ook de CSR ziet wel dat FC Twente in het verleden zaken verdoezelde voor de licentiecommissie maar vreest dat de voorgenomen maatregel vooral ten koste gaat van de spelers. Bovendien twijfelt de CSR of het terugzetten van FC Twente volgens de huidige regels wel mag. De CSR lichtte de licentiecommissie donderdag in.

Formeel moet de licentiecommissie nu twee weken wachten met het nemen van een besluit. Dat werd echter vandaag al gelogenstraft omdat de KNVB liet weten dat de licentiecommissie volhard in haar voorgenomen besluit om FC Twente per 1 juli de licentie te ontnemen en tegelijkertijd een licentie te geven om uit te kunnen komen in de Jupiler League. Volgens CSR-voorzitter en VVCS-voorzitter Danny Hesp had de licentiecommissie haar reactie al klaar liggen. Hesp vindt het te ver gaan dat de toekomst van 40 spelers op het spel wordt gezet.

FC Twente volhard in haar verzet en heeft een kort geding aangespannen bij de Rechtbank Utrecht dat morgen dient. Mr. Eric Vilé, oud-voorzitter van de KNVB, denkt dat FC Twente een goede kans maakt om te winnen. Volgens Vilé staat in het licentie-reglement namelijk niet de mogelijkheid om een licentie in te trekken en er een licentie voor een andere divisie voor terug te geven.
FC Twente heeft mr. Dolf Segaar van het internationale advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann in de hand genomen. Saillant detail, Segaar is gespecialiseerd in sportrecht en kantoorgenoot van Robert Jan Dil die lid is van de licentiecommissie.
KNVB-directeur Van Oostveen meldde vandaag dat de licentiecommissie zelf het ‘gaatje’ in de reglementen had gevonden om FC Twente terug te zetten.

Van Oostveen liet zich vaker uit over de affaire FC Twente en de licentiecommissie. Al die publieke uitlatingen zijn bij Foppe de Haan in het verkeerde keelgat geschoten. De oud- bondscoach van Jong Oranje zei in METRO; “Hoe ze met FC Twente omspringen deugt niet en dat had zijn weerslag op de nacompetitie. Ronduit competitievervalsing. Veel clubs zitten met vraagtekens, er kan momenteel niet eens een competitieplanning gemaakt worden voor volgend seizoen.''  De Haan snapt al langer niet waar de KNVB mee bezig is. “De KNVB hoort dienend te zijn aan het voetbal, maar dat is de bond al lang niet meer.” De Haan noemde ook voorbeelden zoals het half miljoen euro voor de campagne van Michael van Praag om UEFA-voorzitter te worden en de gang van zaken rond het ontslag van Guus Hiddink als bondscoach. “Van Oostveen had toen al zijn conclusies moeten trekken. Hoe je het ook wendt of keert, hij is verantwoordelijk voor alles'', aldus de onlangs als trainer van SC Heerenveen gestopte 72-jarige Fries.

Archief
Terug naar vorige pagina