Sportberichten


Plaatsing  
 
21-05-2016  

KNVB negatief over Europese licentie FC Utrecht

 

UTRECHT/ALMELO – De licentiecommissie van de KNVB heeft de UEFA een negatief advies gegeven ten aanzien van een Europese licentie voor FC Utrecht. Het bericht werd een dag voor de finale om Europees voetbal tussen FC Utrecht en Heracles Almelo geopenbaard.
FC Utrecht komt volgens de licentiecommissie van de KNVB niet in aanmerking omdat er onduidelijkheden zijn over vergoedingssommen van enkele spelers aan vroegere clubs. Het gaat om een bedrag van 37.250 euro. Die onduidelijkheden zijn in strijd met de UEFA regels waardoor de licentiecommissie van de KNVB tot een negatief advies kwam.
FC Utrecht wil het advies aanvechten en gaat maandag in gesprek met de licentiecommissie. Een eventueel beroep van FC Utrecht moet voor 31 mei zijn afgerond omdat dan de UEFA-inschrijving voor Europees voetbal sluit. FC Utrecht zet bovendien vraagtekens bij het moment van publicatie omdat het zondag nog in de Galgenwaard moet aantreden tegen Heracles Almelo voor een Europese ticket. Op voorhand lijkt die wedstrijd dus van geen waarde meer. De KNVB schrijft in ieder geval vijf clubs in. Of FC Utrecht dat wordt of Heracles Almelo wordt dus mogelijk niet alleen op het speelveld bepaald maar mogelijk ook bij de bezwarencommissie van de KNVB of zelfs de burgerrechter.
De berichtgeving van vandaag is in ieder geval weer een extra demotiverende last voor de spelers van FC Utrecht en Heracles Almelo. De trainers Ten Hag en Stegeman zullen dus moeten 'lullen' als Brugman om hun teams op scherp te zetten voor een mooie pot voetbal die ook nog ergens om gaat. Mede ook omdat de nog te doorlopende beroepsprocedure nu nog niet uitsluit of FC Utrecht op het strafbankje komt te zitten of niet. 

Archief
Terug naar vorige pagina