Sportberichten


Plaatsing  
 
19-05-2016  

DRC om promotie tegen IJsselstreek

 

ALMELO – Sv DRC 2012 speelt zaterdagmiddag a.s. om 14.30 uur in de nacompetitie om promotie op sportcomplex De Riet tegen IJsselstreek uit Deventer. Dinsdagavond a.s. is de return.
De Almeloërs plaatsten zich als winnaar van de derde periode in de 4e klasse D van het zaterdagvoetbal.
IJsselstreek werd eveneens winnaar van de derde periode maar in de 4e klasse E. De Deventernaren wonnen de laatste zes wedstrijden op rij en zijn dus in vorm. De trainer is Dick Schneider, een oude bekende in het voetbalwereldje. Schneider is oud- international en vroegere speler  voor Go Ahead Eagles en Feyenoord. In zijn nadagen speelde hij nog voor FC Wageningen waar hij in 1984 de kicksen in de wilgen hing. Schneider (68) stopt aan het einde van de promotiewedstrijden bij IJsselstreek als trainer en wil dus nog een keer met zijn team flammen.
DRC-trainer Peter van Meerten zal dus iets moeten bedenken om IJsselstreek te verslaan. Deze week deed hij in de voorbereiding dan ook eens wat anders. Zijn team volgde een gasttraining bij de Almelose Rugbyclub Big Bulls. Nee, geen rugby en ook niet in de scrum maar heffen, sleuren en sjorren met grote banden van tractoren en vrachtwagens.  Donderdagavond zette Van Meerten weer de puntjes op de i. Van Meerten mist twee belangrijke spelers maar heeft desondanks vertrouwen om IJsselstreek beentje te lichten. Mocht dat in twee wedstrijden lukken, wacht SC Lemele voor de finale. Het kan dus zomaar zijn dat het volgende seizoen de Almelose derby Sv DRC 2012 – Oranje Nassau op het programma staat. De Oranjehemden moesten een stapje terug doen naar de derde klasse.

Archief
Terug naar vorige pagina