Sportberichten


Plaatsing  
 
15-05-2016  

Verstappen schrijft historie na zege F1 Barcelona

 

BARCELONA – Nog nooit won een Nederlandse coureur een race in de Formule 1 en nog nooit een 18-jarige maar Max Verstappen deed het op het circuit bij Barcelona in de Grand Prix van Spanje. De jeugdige Limburger maakte vorige week de promotionele overstap van Toro Rosso naar Red Bull en had de mazzel dat de favorieten Lewis Hammilton en Nico Rosberg al in de eerste ronde hun Mercedessen  in de prak reden.
De concurrentie voor Verstappen kwam dus uit de eigen renstal met de Australiër Daniel Ricciardo en de Ferraricoureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel.  Een gewaagde tweebandenwissel waar anderen er drie maakten, zette Verstappen op kop in de race, een plek die hij ook niet meer afstond. Superieur reed Verstappen zijn bolide naar de finish zonder zijn achtervolger  Kimi Räikkönen ook maar een kans te geven hem te passeren. Teamgenoot Ricciardo weet nu ook wie Verstappen is en eindigde als vierde achter Vettel.
De naar Toro Rosso teruggezette Daniil Kvyat werd tiende, ruim achter zijn teamgenoot Carlos Sainz jr. die als zesde eindigde. Verstappen klom met zijn zege naar plek zes in de ranglijst na 5 GP van de te rijden 21.

TenCate composiet in Formule 1
<< Of in de bolide van Verstappen ook composiet wordt verwerkt van Royal TenCate uit Almelo, mag het bedrijf contractueel niet zeggen. Maar na de zware crash van Fernando Alonso in Australië werd er heel wat getwitterd door medewerkers van TenCate waarom Alonso ongedeerd uitstapte. Het bedrijf voor technische vezels zette voor aanvang van de GP van Spanje een
filmpje online waaruit bleek dat in de Formule 1 bolides het zogenoemde thermoplastische composiet Thermoset wordt gebruikt. Het composiet wordt door een bedrijf van TenCate bij Nottingham ontwikkeld voor o.a. de vliegtuig- en autoindustrie en ook voor defensie. Het automotivecentrum van TenCate bij Nottingham werd onlangs gerenoveerd en wordt woensdag a.s. officieel heropend.
Ex- CEO Loek de Vries lanceerde vorig jaar nog een bericht dat hij in Twente een fabriek wilde bouwen voor de productie van composiet-onderdelen voor de auto-industrie.

Archief
Terug naar vorige pagina