Sportberichten


Plaatsing  
 
15-05-2016  

Asito hoofdsponsor Heracles, TenCate stopt

 

ALMELO – Het Almelose Koninklijke TenCate stopt als hoofdsponsor van Heracles Almelo. Het bedrijf was feitelijk sinds de oprichting van de club betrokken bij Heracles Almelo en fungeerde samen met ‘dochter’ Greenfields de laatste 13 jaar als hoofdsponsor. Het concern werd onlangs verkocht en van de beurs gehaald en ook CEO Loek de Vries moest het veld ruimen en verruilen voor een plekje in de Raad van Commissarissen.
De Vries maakte het veld in het stadion van Heracles tot boegbeeld van de nieuwste ontwikkelingen in kunstgras maar de nieuwe concernleiding richt haar pijlen meer op de wereldmarkt zoals het nieuwe stadion in Atlanta USA dat ook een TenCate/Greenfields mat krijgt.
TenCate is ook niet meer geïnteresseerd om naamgever te worden van het vernieuwde stadion van Heracles Almelo. Naamgever Polman wilde zijn contract niet zomaar verscheuren en laakte daarin eerder al de opstelling van Heracles-voorzitter Jan Smit.
TenCate blijft wel betrokken bij de club als sponsor en houdt haar Skybox aan meldde groepsdirecteur Raaphorst van TenCate Grass na afloop van de zinderende wedstrijd tegen FC Groningen.

ASITO nieuwe hoofdsponsor
Heracles Almelo kon het contract met TenCate ‘vroegtijdig’ ontbinden omdat het Almelose schoonmaakconcern ASITO zich bereid verklaarde hoofdsponsor te worden voor een periode van 5 jaar.
Asito-oprichter Van Riemsdijk was bij leven al sinds jaar en dag een fervent Heracles-supporter en het bedrijf met zo’n 10.000 werknemers in Nederland is al jaren subsponsor.
Commercieel directeur Rob Stolk van Asito noemde het derhalve een logische stap waarbij de maatschappelijke betrokkenheid van Asito kenbaar wordt omdat het bedrijf gezondheid en vitaliteit hoog in het vaandel heeft staan.
Asito werd onlangs ook hoofdsponsor van het nationale mannenteam van de Curling Bond dat zich wil plaatsen voor deelname aan de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina