Sportberichten


Plaatsing  
 
13-05-2016  

Eurosped gaat als enige volleyballend Europa in

 

ALMELO – Eredivisionist Eurosped uit Almelo gaat als enige volleyballend de strijd aan met de Europese top bij de dames. De club heeft zich als nationale bekerwinnaar ingeschreven voor de CEV-Cup. Geen enkele andere damestopper heeft zich ingeschreven voor Europese titelstrijden, ook niet landskampioen VC Sneek.
Eurosped-voorzitter Marcel Jansink: “Deelname aan een Europees toernooi is een sportieve uitdaging, maar heeft ook financiële risico’s. Dankzij de steun van enkele sponsors hebben we dit risico voor een belangrijk deel kunnen afdekken waardoor we onze supporters ook het komend seizoen weer interessante internationale wedstrijden kunnen voorschotelen. Sportief gezien is deelname aan dit soort wedstrijden zeer interessant. Speelsters doen belangrijke ervaring op die ook in de nationale competitie van pas komt. De bekerwinst is hiervan een duidelijk voorbeeld”

De eerste ronde in de CEV-cup zal onder voorbehoud plaatsvinden op 28 oktober 2016. Wie de tegenstander wordt is nog niet bekend en evenmin of er eerst thuis in de Twentse Topsporthal IISPA te Almelo wordt gespeeld of uit.

Archief
Terug naar vorige pagina