Donderdag 12 mei, 18.30 uur: FC Groningen - Heracles Almelo
Zondag 15 mei, 12.30 uur: Heracles Almelo - FC Groningen
Kaarten kopen is mogelijk via het online ticketingsysteem en in de FanServiceShop, die speciaal hiervoor maandag 9 mei om 10.00 uur opent.
Bij het verlengen van de jaarkaart, is de ticket thuis tegen Groningen gratis!

GRONINGEN – FC Groningen heeft zich in een matige wedstrijd tegen het bezoekende Heracles Almelo verzekert van deelname aan de Play Off voor Europees voetbal door de Almeloërs met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen.
Heracles, dat al zeker was van de Play Off, trad aan zonder spits Weghorst en centrale verdediger Zomer. Gladon en de jeugdige Hoogma waren hun vervangers. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard met wat meer kansjes voor de Heraclieden. Gescoord werd er echter niet.
Kort na de pauze kwam FC Groningen onverwacht op voorsprong via een kort genomen corner. De mee opgekomen Lindgren scoorde (1-0). Tien minuten later mocht hij ook de 2-0 laten aantekenen. Trainer Stegeman antwoordde met twee wissels. Kada voor Navratil en Darri voor Bruns. Heracles zette nog wel even aan om een nederlaag te keren maar kwam niet verder dan een doelpunt via Bel Hassani (2-1).

De apotheose van de dag kwam van de Vijverberg in Doetinchem. Titelfavoriet Ajax kwam nog wel op voorsprong, maar zag de ‘superboeren’ - die voorlaatste staan - weer langszij komen en dus gaat de titel naar PSV dat wel wist te winnen van PEC Zwolle (1-3).
Dat Ajax het kampioenschap niet verzilverde, kost Heracles Almelo een half miljoen euro. De ‘deal’ stond in het verkoopcontract van Duarte aan de Amsterdammers.

FC Groningen – Heracles Almelo 2-1