20-04-2016

Heracles houdt Feyenoord en Makkelie in toom

ALMELO – Het bezoekende Feyenoord kwam in het sfeervolle Almelose Kuipje niet verder dan 2-2 tegen Heracles dat twee keer een voorsprong nam. Een wedstrijd met kansen aan beide zijden voor de volle winst waarbij de Rotterdamse trainer Giovanni van Bronckhorst dik tevreden was met en punt om de derde plek veilig te stellen ten opzichte van Fc Utrecht en Heracles Almelo.
Heracles kwam al in de elfde minuut op voorsprong nadat Bel Hassani op rechts Navratil wegstuurde die Gosens op maat bediende om doelman Vermeer het nakijken te geven (1-0).
Daarvoor waren er al kansjes voor Toornstra en Gosens maar stond doelman Castro op zijn post en reageerde collega Vermeer attent op een steekpass van Bel Hassani om Gosens voor te zijn. De Almelose middenvelder was al met spuit wedstrijd-klaar gemaakt vanwege een onwillige bilspier en viel vlak na de rust uit.

Feyenoord kwam vlak voor rust langszij toen Elia de vrijstaande Kramer bediende, waarna deze doeltreffend uithaalde (1-1). Kort daarvoor maakte doelman Castro al kansjes van Basacikoglu en Toornstra onschadelijk.

In de tweede helft pakte Heracles opnieuw een voorsprong toen Weghorst zijn twaalfde doelpunt van het seizoen binnenkopte uit de corner van invaller Van Ooijen (2-1).  Het was Vejinovic die Feyenoord als eerste langszij had kunnen brengen. Spits Kramer sprintte achter een onbereikbare bal aan maar Te Wierik maakte een overbodige lichte overtreding waarna scheidsrechter Makkelie de bal op de stip deponeerde. De oud- Heraclied Vejinovic faalde echter en zag zijn zwakke inzet gekeerd door Castro en schoot in de rebound ook nog eens over.

Net zoals vorige week een blunder van Fledderus tegen Vitesse, kostte nu een blunder van de licht geblesseerde Drost  Heracles punten.  In een poging terug te tikken op doelman Castro, was Elia er als de kippen bij om de bal in het net te tikken (2-2).
 In de slotminuten maakte Vermeer nog een voorzet vanaf de achterlijn van Fledderus onschadelijk en was Castro attent bij een schot van Kuit.

Van Bronckhorst: ‘Het was een wedstrijd van verschillende fases waarbij wij twee keer goed terugkomen. Daarna ging het bij ons even niet goed maar wisten we in de slotfase Heracles toch onder druk te zetten en was Castro attent op het schot van Dirk. Met een punt kunnen we leven want ten opzichte van Heracles en Utrecht houden we de derde plek nu vast. We kunnen ons gaan focussen op de beker tegen Fc Utrecht.’

Stegeman: ‘Ik heb een moeizaam Heracles gezien. Na de 1-0 liepen we 35 minuten achter Feyenoord aan waarover ik in de rust best pissig was. Na de pauze hebben we het beter opgepakt, overleefden we een penalty en hadden het aardig onder controle. Na de 2-2 kon het echter beide kanten op. Een compliment voor mijn ploeg dat 90 minuten is blijven vechten. We gaan genieten van de beker tussen Feyenoord en Fc Utrecht en dan wacht ons op 1 mei ADO Den Haag.’

Heracles Almelo – Feyenoord 2-2 (1-1)
1-0 Gosens (12), 1-1 Kramer (39), 2-1 Weghorst (49), 2-2 Elia (73)
Bijzonderheid: Vejinovic mist strafschop (39)

Fotoreportage: Harry Broeze