Sportberichten


Plaatsing  
 
16-04-2016  

Heracles speelt gelijk in Gelredome


Weghorst scoorde zijn elfde treffer van dit seizoen vanaf de stip
 

ARNHEM – Heracles Almelo heeft in de uitwedstrijd de vier punten voorsprong op Vitesse kunnen behouden en daardoor ook de kans op internationaal voetbal. Voor de rust kwamen beide ploegen niet tot scoren, hoewel Heracles daar het eerst dichtbij was. Achtereenvolgens verknoeiden Navratil, Zomer en Weghorst kansen zonder daarbij doelman Room op de proef te stellen.
Ook doelman Castro had het de eerste helft makkelijk en hoefde niet in te grijpen bij een voorzet en schot van Oliinyk.
Na de pauze was opnieuw Heracles het eerst dichtbij een doelpunt maar Weghorst zaf zijn schot op de baal belanden. Het was Rashica die het eerst doel trof. Dit nadat Fledderus volkomen langs de bal maaide in een poging de voorzet op te ruimen. Castro had daarbij het nakijken (1-0). Het was het signaal waarbij Heracles vanuit de organisatie meer voorwaarts voetbalde. Fledderus had daarbij zijn fout goed kunnen maken maar schoot net naast net als even later Qazaishvili het doel van Castro miste.
Toch kwam de beloning voor de Heraclieden toen Weghorst een vrije trap doorkopte en de bal door  Yeini met de arm werd beroerd.  Weghorst liet zich dit buitenkansje vanaf de penaltystip niet ontnemen en zette de Almeloërs naast de Arnhemmers. Vlak voor tijd leken de Heraclieden zelfs nog de volle winst in de schoot geworpen te krijgen, maar tot opluchting van Kashia zag deze dat zijn inzet op eigen doel tegen de paal belandde.

Vitesse Arnhem – Heracles Almelo 1-1
(0-0)
1-0 Rashica (49), 1-1 Weghorst (81/penalty)

Commentaren: klik hier

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Rashica, Nakamba

OPSTELLINGEN
Vitesse Arnhem: Room; Diks, Van der Werff, Kashia, Ota; Yeini, Qazaishvili, Nakamba; Rashica, Solanke (Zhang/82), Oliinyk.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus (Van Ooijen/73); Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Navratil, Weghorst, Gosens.

Archief
Terug naar vorige pagina